Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Fair konkurrence på mediemarkedet

GRAKOM arbejder for fair konkurrence på mediemarkedet: Alle medier skal være omfattet af samme momssats, mediestøtten skal spredes ud til flere medier, og mediestøtten skal tildeles på mere objektive kriterier.

Der er behov for en gennemgribende modernisering af mediestøtten, som fremmer kvalitetsjournalistik, håndterer det moderne mediebillede og styrker de danske medier i kampen mod fake news.

En fremtidig mediestøtte bør understøtte det moderne mediebillede og udbrede kvalitetsjournalistik til den brede befolkning. Derfor anbefaler GRAKOM, at mediestøtten moderniseres.

GRAKOM mener:

  • Produktionsstøtten skal udbredes til flere medier og tildeles efter mere objektive kriterier
  • Lokale ugeaviser skal have bedre adgang til mediestøtte, så borgerne også i fremtiden kan modtage lokale nyheder, og så der værnes om den lokale sammenhængskraft og nærdemokratiet
  • Alle medier skal være omfattet af den samme momssats. Særligt for digitale medier er den nuværende skævhed på momsen konkurrenceforvridende

Dokumenter

Her kan du downloade GRAKOMs aktuelle dokumenter om emnet.

Flere medier skal have adgang til produktionsstøtte
Politisk notat: Produktionsstøtten bør fremover fokusere på indhold og ikke på form. Støtten skal sikre kvalitetsjournalistik kommer bredere ud til den danske befolkning.
Lokalpulje til ugeaviser skal bidrage til sammenhængskraften
Politisk notat: Til støtte for den lokale sammenhængskraft og nærdemokratiet anbefaler GRAKOM, at det bliver nemmere for lokale ugeaviser at få adgang til produktionsstøtte.
Fair mediemoms
Politisk notat: Der er brug for en revision af momsreglerne på medieområdet, så der bliver fair konkurrence for medierne.