Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Nyheder

Intergrafs 125 sider lange økonomiske rapport over den europæiske grafiske branche er netop udkommet. Hent den gratis her, hvis du er GRAKOM medlem.
Den årlige CMO trendanalyse fra MyResearch har stillet spørgsmål til virksomheders anvendelse af rådgivning fra bureauer inden for miljø og klima markedsføring.
Læs her om, hvad der forventes at komme til at ske, når EU’ Skovforordning træder i kraft allerede i slutningen af dette år for store og mellemstore virksomheder og et halvt år efter for mindre og små virksomheder. Der er stadig mange uafklarede faktorer, som behandles i EU og hos de nationale myndigheder, men GRAKOMs rådgivningschef Per Kaae Hansen tager dig her igennem de forskellige krav, ud fra den information, som foreligger nu.
Den økonomiske situation, bæredygtige investeringer, den nye skovforordning og det trykte medie vs. det digitale var blot nogle af emnerne, som blev diskuteret på den netop overståede Print Matters-konference.
Som følge af lovændringer har Topdanmark varslet præmiestigninger på arbejdsskadeforsikringen pr. 1. juli 2024.
På mange typer af returpapir har der været stigende priser til trykkerierne siden årets start.
Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye er modstander af en udvikling, hvor børn bruger mere og mere tid på skærme.
De forskellige papirtyper fortsatte med at stige i maj på det europæiske marked. Bortset fra priserne på avis- og magasinpapir, som til gengæld – lige som priserne på de øvrige papirtyper – forventes at stige også i juni. Det skriver Intergraf.
ECO Interior Award er for studerende, der beskæftiger sig med visuel kommunikation, arkitektur og design. Flotte præmier og en mulighed for, at designstuderende kan demonstrere deres kreativitet og innovative evner, lyder det fra Janne Høgshøj, der sidder i juryen. Konkurrencen er udviklet af AGI og FESPA Denmark.
Emballagevirksomheder – og især de små - kan have en stor udfordring med at finde rundt i og leve op til de krav, myndighederne stiller. Det gælder fx dokumentation af miljøvenlige tiltag og nu også det udvidede producentansvar, der er lige om hjørnet.
Det er også de store bureauer, der især forventer lønstigninger de kommende seks måneder. Se her, hvad 92 bureauledere har svaret.
15 danske europaparlamentarikere skal nu afsted til Bruxelles, og snart skal de finde de udvalg, som de skal arbejde i. GRAKOM peger på, at især Europa-Parlamentets mljøudvalg (ENVI) og industriudvalg (ITRE) vil have stor betydning for den grafiske branche og kommunikationsindustrien i Danmark. 
LinkedIn og X har ingen dansktalende ansatte, der kan moderere samtalerne og de andre tech-giganter har meget få. Undtagelsen er TikTok.
Meget lidt af fire mio. tekstilaffald bliver genbrugt eller genanvendt. Det skal en hel pakke af EU-lovforslag lave om på.
I samarbejde med sine leverandører arbejder Gyldendal på at nedbringe CO2-udledningen samt ikke mindst på at dokumentere det man allerede gør. Man kigger også på, hvilke miljømærker, der kan være relevante. Til det får man hjælp fra GRAKOM.
Flere medlemmer havde købt rabatbilletter til Drupa gennem GRAKOM. Her er tre af dem, der fortæller, hvad de fik ud af at være på Drupa-messen, der ikke har været afholdt siden 2016.
BureauTrends gennemgår i år mere end 400 bureauers regnskaber. Bestil den allerede nu, så sparer du 500 kr.
Med Miljøstyrelsens illustrationer af det udvidede producentansvar, bliver det mere tydeligt, hvem der har registrerings- og indberetningspligten.
GRAKOM har hjulpet Danske Forlag med at udvikle et værktøj til Danske Forlags medlemmer, så hvert forlag kan arbejde med klimaregnskab og forbedringer. GRAKOM har også hjulpet med at Danske Forlag har fået en dyb indsigt i bogens produktionskæde.
Til lykke til Aller Media, der netop har vundet et udbud om et nyt lydunivers til børn i alderen 3-13 år. Tilladelsen til at sende det nye lydunivers løber til 2026.