Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Det skal være nemmere at drive virksomhed

GRAKOM arbejder for, at det skal være nemmere at drive virksomhed: Lempeligere regler for aktiebeskatning, færre regler, færre afgifter, færre administrative byrder og stop for overimplementering af EU-lovgivning.

Kommunikationsindustrien skaber masser af nye virksomheder og tusindvis af arbejdspladser. Men der er brug for, at det bliver nemmere at drive virksomhed i Danmark. Det kræver frie rammer, fair konkurrencevilkår og mindre bureaukrati.

Danske virksomheder arbejder konstant i international konkurrence, og vores vilkår skal være attraktive i forhold til landene omkring os. Vi skal evne at konkurrere internationalt. Det gælder både om markedsandele, om at være forrest i den grønne omstilling og om at Danmark skal være et attraktivt land at starte og vækste virksomheder i.

GRAKOM mener:

  • Reglerne for beskatning af medarbejderaktier skal lempes, så langt flere virksomheder reelt kan udnytte ordningen. Desuden skal reglerne for minoritetsaktier lempes, så også en mindre ejerandel omfattes af den lempeligere beskatning, der i dag gælder for aktionærer med ejerandel over 10 pct.
  • EU-lovgivning, der sætter rammer for erhvervslivet, skal som udgangspunkt altid minimumsimplementeres i Danmark, så virksomhederne har så frie udfoldelsesmuligheder som muligt
  • Regler, bureaukrati, indberetningskrav og andre administrative byrder på erhvervslivet skal reduceres

Dokumenter

Her kan du downloade GRAKOMs aktuelle dokumenter om emnet.

Stive skatteregler spænder ben for bureaupartnerskaber
Nyhed: Beskatningen af medarbejderaktier hæmmer væksten blandt andet i digitale bureauer. Der er brug for politisk handling, siger GRAKOM.