Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

GRAKOM og Creative Club lancerer ESG-kodeks på Folkemødet

GRAKOM og Creative Club lancerer ESG-kodeks på Folkemødet
Torsdag 08. juni 2023
Det første ESG-kodeks for bureaubranchen bliver lanceret på Folkemødet, hvor GRAKOM er vært for en debat med Ida Auken, Charlie Stjerneklar, Camille Aulkær Andersen og Signe Fribo.

På Folkemødet lancerer GRAKOM og Creative Club det første ESG-kodeks til bureaubranchen. Det sker i forbindelse med debatten ’Bureauer og rådgivning om virksomheders bæredygtighed’ i GRAKOMs Gårdhave midt på havnen i Allinge.

Ida Auken, Charlie Stjerneklar, Camille Aulkær Andersen og Signe Fribo vil debattere indholdet af kodekset samt hvilken forskel det vil gøre i praksis. Endvidere vil de fire paneldeltagere diskutere, hvad der skal drive kommunikation om ESG i fremtiden, og hvilken rolle bureauer har i ESG-agendaen.

Det nye kodeks er udviklet med støtte fra Erhvervsstyrelsen fra en pulje, der skal fremme danske virksomheders arbejde med ansvarlig virksomhedsadfærd og due diligence for bæredygtighed.

For nylig udførte Bureaubiz en undersøgelse, der viste, at omkring en tredjedel af bureauerne mener, at de ikke har tilstrækkelige kompetencer til at rådgive kunderne om ESG og bæredygtighed.

”Vores sonderinger, bakket op af Bureaubiz’ undersøgelse viser, at der er et behov for et kompetenceløft på ESG- og bæredygtighedsområdet for både at kunne rådgive kunderne og for internt at kunne arbejde med ESG,” siger ESG-rådgiver i GRAKOM, Signe Fribo.

Signe Fribo 1600X1000

ESG-rådgiver i GRAKOM, Signe Fribo

På den baggrund har Creative Club sideløbende med udviklingen af det nye ESG-kodeks, arbejdet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Flere bureauer har været involveret i udviklingen af både kodekset og uddannelsen og sidstnævnte kommer til at køre som et pilotprojekt i 2023 for udvalgte bureauer og bliver udbudt til alle bureauer i 2024.

Det nye ESG-kodeks, uddeles på GRAKOMs debat på Folkemødet og vil bagefter kunne hentes på Creative Clubs hjemmeside.

Debatmødet på Folkemødet finder sted i GRAKOMs Gårdhave, Havnegade 11, torsdag den 15. juni kl. 15.00-16.00.

Paneldeltagere er: MF for Socialdemokratiet Ida Auken, adm. direktør i KreaKom Charlie Stjerneklar, partner &direktør i Kompas Kommunikation Camille Aulkær Andersen og ESG-rådgiver i GRAKOM Signe Fribo.

Læs også
Over en tredjedel af bureaumedarbejderne føler ikke, at de har de nødvendige kompetencer til at rådgive kunderne om ESG og bæredygtighed, og næsten lige så mange har kun disse kompetencer i 'nogen grad'. Det viser en undersøgelse blandt Bureaubiz' læsere, der arbejder på bureau.
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. GRAKOM har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen til projektet, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.