Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Læreplads-AUB

Læreplads-AUB, det tidligere praktikplads-AUB, blev indført som en del af en trepartsaftale i 2016 med henblik på at belønne arbejdsgivere, der uddanner elever og lærlinge fra erhvervsuddannelserne og dermed medvirker til, at flere får en erhvervsuddannelse i Danmark.

Alle virksomheder, der året før har haft mindst én erhvervsuddannet medarbejder ansat, er omfattet af Læreplads-AUB. Disse virksomheder får hver især et mål for, hvor mange elever og lærlinge de skal have ansat.

Der udbetales et tilskud for hver elev og lærling, hvis virksomheden opfylder målet. Hvis virksomheden ikke opfylder målet, skal der betales bidrag til Læreplads-AUB.

Hvert år udsender AUB en forskudsopgørelse om målet for, hvor mange elever og lærlinge virksomheden skal have ansat i det indeværende år. I juni året efter udsendes en årsopgørelse som viser, om virksomheden har nået målet og skal have tilskuddet, eller om der skal betales bidrag til Læreplads-AUB.

Størrelsen på tilskuddet afhænger af, hvor meget der skal betales i bidrag fra de virksomheder, der ikke opfylder målet. Derfor får de virksomheder, der skal modtage tilskuddet, først endelig besked om beløbet i årsopgørelsen.

Læreplads-AUB administreres af AUB, og man kan læse mere om ordningen her: Læreplads-AUB.