Når kunden spørger til certificeringer af produktion af fødevarekontaktmaterialer
Der findes omfattende international og national lovgivning og regler på fødevareområdet, men modsat den almindelige opfattelse så opererer lovgivningen ikke med begrebet ”fødevaregodkendt” eller krav til certificering. I stedet fremgår det, at enhver produktion af fødevarer og fødevarekontaktmaterialer (FKM) skal være ”egnet” til fødevarer.
En virksomhed kan enten selv vælge at tilegne sig en systematik, hvor håndtering af den nødvendige dokumentation, risikoanalyser og GMP foretages, eller virksomheden kan vælge at lade sig certificere efter et standardiseret fødevareledelsessystem. Det er yderligere væsentligt at bemærke, at der heller ikke er et egentlig krav i hverken lovgivning eller i de nævnte certificeringer til test af det konkrete produkt. Valg af test af konkrete produkter sker typisk som resultat af de udførte risikoanalyser eller på grund af krav fra kunder.
Bliv klogere på emnet i dokumentet nedenfor.