Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Sikkert gennem energikrisen

GRAKOM arbejder for at få virksomhederne sikkert gennem energikrisen: Nemmere adgang til støtte til grøn omstilling og energieffektiviseringer i SMV’ere, stop for energiafgifter i kriseperioden og EU-løsninger med loft over energipriserne.

De voldsomt stigende energipriser er dybt skadelige for særligt industrivirksomhederne. Det gælder også for trykkerier, emballageproducenter, skilteproducenter og andre produktionsvirksomheder i kommunikationsindustrien.

Særligt de papirbaserede produkter er ekstra hårdt ramt af prisudviklingen, fordi disse virksomheder samtidigt er ramt af omtrent fordobling af papirpriserne, hvilket også i høj grad hænger sammen med udviklingen på energimarkedet.

Der er brug for langsigtede europæiske løsninger på energikrisen, men der er også brug for, at vi i Danmark finder veje til at reducere de negative effekter af de stigende energipriser.

GRAKOM foreslår:

  • Fjern alle afgifter på energiområdet, der rammer danske virksomheder, indtil energimarkedet igen er normaliseret
  • Gør det lettere og mere attraktivt for små og mellemstore virksomheder at få adgang til støtteordninger til omstilling til energibesparelse og grønnere energi
  • EU bør indføre loft over energiprisstigningerne og loftet skal komme den enkelte virksomhed til gode