Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Spild af tid: Lov om arbejdstidsregistrering vedtaget

Spild af tid: Lov om arbejdstidsregistrering vedtaget
Christian Jensen
Advokat Christian Jensen
Onsdag 24. januar 2024
Forleden blev loven om arbejdstidsregistrering vedtaget. Det betyder, at arbejdsgiverne fra 1. juli skal indføre et system, hvor medarbejdernes arbejdstid kan blive registreret.

Folketinget vedtog den 23. januar 2024 en lov, der betyder, at landets arbejdsgivere senest den 1. juli 2024 skal indføre et objektivt, pålideligt og tilgængeligt system, der gør det muligt at måle længden af hver enkelt medarbejders daglige arbejdstid.

GRAKOM anser de nye regler for overflødige administrative byrder og frygter, at loven utilsigtet vil begrænse den gensidige fleksibilitet, der kendetegner tilrettelæggelsen af arbejdstiden på mange danske arbejdspladser.

Loven er en konsekvens af en dom afsagt den 14. maj 2019 af EU-domstolen. Retssagen handlede om forståelsen af arbejdstidsdirektivet fra 1989. Direktivet omtaler ikke nogen pligt til registrering af arbejdstid. Ikke desto mindre var domstolen af den opfattelse, at en sådan pligt fulgte af det 30 år gamle direktiv, når nu direktivet indeholder grænser for, hvor mange timer der må arbejdes.

GRAKOM har senest den 13. december 2023 afholdt et webinar, hvor pligten til registrering af arbejdstid blev gennemgået. GRAKOMs medlemmer kan se webinaret her.

GRAKOM afholder et webinar om samme i god tid, inden de nye regler træder i kraft. Her kan du læse en vejledning om de nye regler.

Læs også
For snart et år siden kunne magasinbranchen glæde sig over en politisk aftale, der styrkede branchen med 30 mio. kr. årligt over 3 år. Nu er det på høje tid, at pengene bliver udmøntet.
Hos onlinenichemediet for scenekunst, ISCENE, kan man ikke forstå, hvorfor freelancere ikke kan tælle med, hvis man vil søge den 30 mio. kroner store støttepulje til magasiner.