Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Omsætningen i den grafiske branche steg lidt i 2021

Omsætningen i den grafiske branche steg lidt i 2021
Mads Lindegaard
Cheføkonom Mads Lindegaard
Fredag 10. juni 2022
Den europæiske omsætning af tryksager og trykt emballage steg lidt i 2021, viser Intergrafs årlige og særdeles omfattende rapport: Economic Report, Evolution of the European graphic industry.

Omsætningen på det samlede europæiske marked for tryksager og trykt emballage steg med 2,2 pct. i 2021 i reale priser (7,7 pct. i løbende priser). Væksten i salget af tryksager og trykt emballage var omtrent på samme niveau. Dette dækker dog over, at salget af tryksager faldt med hele 19 pct. i 2020, mens salget af trykt emballage kun faldt marginalt i 2020.

I Intergrafs rapport indgår også en prognose fra Smithers for omsætningen i den europæiske grafiske branche frem til 2026. Ifølge prognosen vil salget af tryksager falde under 1 pct. årligt frem til 2026 i reale priser. Omsætningen af bøger forventes at stige, mens omsætningen af andre trykte produkter forventes at falde lidt. For trykt emballage og labels forventes omsætningen at stige i omegnen af 2 pct.  årligt frem til 2026.

Smithers bemærker, at prognosen er mere usikker end normalt, idet der er stor usikkerhed omkring både den økonomiske og politiske udvikling i Europa. Derudover bemærker Smithers også, at coronaepidemien kan have givet permanente ændringer i efterspørgslen på tryksager.

Ud over prognosen indeholder Smithers rapport også en lang række nøgletal for udviklingen i den europæiske grafiske branche - herunder landerapporter for udvalgte europæiske lande.

Om rapporten
Intergrafs årlige rapport indeholder 182 sider med nøgletal for den grafiske branche i Europa. Herunder en europæisk prognose for udviklingen i omsætningen af tryksager og emballagetryk frem til 2026. Rapporten er kun tilgængelig for GRAKOMs medlemmer og kan findes her.

Læs også
På mange typer af returpapir har der været stigende priser til trykkerierne siden årets start.
De forskellige papirtyper fortsatte med at stige i maj på det europæiske marked. Bortset fra priserne på avis- og magasinpapir, som til gengæld – lige som priserne på de øvrige papirtyper – forventes at stige også i juni. Det skriver Intergraf.