Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

”Historisk svigt, at vi har digitaliseret barndommen”

”Historisk svigt, at vi har digitaliseret barndommen” Camilla Mehlsen. Foto: Sigrid Nygaard
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Onsdag 24. januar 2024
Mattias Tesfaye skal sige undskyld for digitalisering ude på skoler og i daginstitutioner. Det siger forfatter til ny bog om, at det er et generationssvigt, at politikerne har digitaliseret barndommen og ungdommen.

De danske elevers læsefærdigheder er faldet markant. Det viste den seneste PISA-undersøgelse, som også gav et bud på, at – noget af – årsagen kunne være digitalisering i folkeskolen.

”Det er historisk generationssvigt, at vi så naivt og begejstret har digitaliseret barndommen og ungdommen. Nu har vi viden til at stoppe det. Og det kan vi. Men det gør vi ikke kun ved at sige ’sluk’ og overlade opmærksomhedskampen til den enkelte forælder eller lærer,” siger Camilla Mehlsen til Information.

Hun er netop nu ude med en ny bog hvor hun kalder digitaliseringen for vor tids største eksperiment.

Opmærksomhedstyveriet

Camilla Mehlsen har også en opsang til politikerne, især til undervisningsminister Mattias Tesfaye:

”Jeg synes også, at Mattias Tesfaye skal give en undskyldning til pædagogerne og lærerne. Han skal sige undskyld for denne her top-down digitalisering, der er sket fra nationalpolitisk hold ude på skoler og daginstitutioner – med iPads og digitale læremidler. I hele 2010’erne var der en bølge af digitalisering, der skyllede ned over de danske daginstitutioner og skoler, godt skubbet på vej af nationale politikere. I håb om en digital læringsrevolution overså man, at digitale forstyrrelser og mange timers skærmtid flyttede ind på skolen."

GRAKOM har tidligere skrevet om problematikken omkring den store fokus på digitale læremidler, som også den nyeste PISA-rapport påpeger. Det har GRAKOMs adm. direktør, Carina Christensen, endvidere skrevet et debatindlæg om her.

Camilla Mehlsens bog, Opmærksomhedstyveriet, udkommer den 23. januar på Informations Forlag og er trykt hos GRAKOM-medlemmet, Johansen Grafisk i Holstebro.

Læs også
Ferie og sygdom
27/06/2024
Det sker desværre, at medarbejdere bliver syge før eller under deres ferie. Det afgørende i den forbindelse er, om sygdommen er opstået før eller efter feriens begyndelse.
CMO trendanalysen fra MyResearch kommer ud med de højeste forventninger til væksten i marketingbudgetterne siden 2018.