Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Danmarksmesterskabet i car wrapping: Vinderen blev Filip Sørensen

Danmarksmesterskabet i car wrapping: Vinderen blev Filip Sørensen Foto: Michael Brochmann
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 04. marts 2024
Tredje gang var lykkens gang for Filip Sørensen fra Profolie, der i weekenden blev Danmarksmester i carwrapping ved World Wide Wrapping Denmark, arrangeret af FESPA Denmark.

1-2-alle gode gange 3. Da dette års Danmarksmesterskab i car wrapping – eller på dansk: pakke en bil ind i folie – var slut efter to meget intense dage hos Audi i Fredericia, stod Filip Sørensen som nummer 1 på podiet.

Alle gode gange tre kan man sagtens sige, for Filip Sørensen, der til daglig arbejder hos Profolie var med i konkurrencen for første gang for to år siden, hvor han blev nummer tre. Sidste år blev han nummer to og i år fik han så hevet sejren i land.

”Jeg måtte selvfølgelig prøve igen, når jeg første gang blev nummer tre og sidste år blev nummer to. Jeg tænkte, at det gik den rigtige vej. Og så er det bare enorm sjovt, og man lærer meget og møder samtidig nye mennesker,” siger Filip Sørensen.

Han kan især godt lide den kreative del af konkurrencen, som i år bestod i at indpakke en dåse under temaet Kongeriget Danmark.

”Det handler om at lave det både lækkert og hurtigt, og det er en udfordring, men jeg nåede de ting, jeg havde sat mig for, så jeg var tilfreds.”

Katri Og Filip I Den Kreative Konkurrence

Katri Bryhl Jønsson og Filip Sørensen i gang med den kreative del af konkurrencen, hvor de skulle pakke ind dåse ind med design under temaet: Kongeriget Danmark.

To kvinder på 2. og 3. pladsen

Der var kamp til stregen i konkurrencen, hvor Maria Terp Holt fra BW & Madsen Skilte Reklame blev nummer to og Katrine Clausen fra BSM Reklame blev nummer tre. De har begge været med før. Maria Terp Holt blev Danmarksmester i 2022 og samme år nummer tre ved Verdensmesterskaberne. Katrine Clausen blev nummer tre sidste år og deltog i Europamesterskaberne året før.

Fire ud af de 16 deltagere var kvinder, og der er faktisk en del kvinder blandt skilteteknikerne ude i virksomhederne. En af dem er Katri Bryhl Jønsson, der var med i konkurrencen for første gang. Hun havde tilmeldt sig, fordi hun har en kollega, der var med sidste år.

”Jeg fik at vide, at man lærer en masse, fordi man arbejder under pres, samtidig med, at folk står og kigger på,” siger hun og fortalte, at hun ikke nåede at blive helt færdig under konkurrencen, men det kan sagtens være, at hun vil prøve igen.

Katri Bryhl Jønsson (3)

Katri Bryhl Jønsson fra Wrapit.dk var med for første gang

Niveauet er højt

De 16 deltagere var i konkurrence både fredag og lørdag, hvor der var indledende heats, semifinale og finale. I løbet af de to dage gik de tre dommere, Jesper Sølager fra Sunwrap, Rikke Madsen Christiansen fra Skilte & Print samt Marie Raun Thøgersen fra GRAKOM, rundt og kiggede på deltagernes arbejde, mens Ole Solskin som sædvanlig var konferiencer i konkurrencen, der var arrangeret af FESPA Denmark.

Fra Jesper Sølager, der både var dommer i år og sidste år lød det:

”Niveauet er lige så højt som sidste år. Og jeg kan se, at der er nogle af deltagerne, der har udviklet sig gevaldigt og derfor nåede i semifinalen i år. Det er godt at se. Deltagerne udvikler sig meget fagligt af at være med. Man ser fx nogle tricks fra de andre, som man så selv kan prøve af, når man kommer hjem.”

Jesper Sølager har selv tidligere været deltager i konkurrencen, og han var den første dansker, der blev Europamester.  

”Det giver god mening, at det er en der selv har prøvet det og arbejder med det til daglig, der er dommer, for jeg kender presset.

 

Dommerne

Dommer Rikke Madsen Christiansen fra Skilte & Print,  konferiencer Ole Solskin, dommer Marie Raun Thøgersen fra GRAKOM, formand for FESPA Denmark Niels Rask fra NS System, dommer Jesper Sølager fra Sunwrap.

På vej til Verdensmesterskaberne

Med førstepladsen har Filip Sørensen kvalificeret sig direkte til Verdensmesterskaberne i Amsterdam senere på året. Det er ikke første gang, at han skal rejse ud for at deltage i en wrapping-konkurrence. Sidste år blev han nummer tre i EM i München. Sidste år var han også i Dubai sammen med den forsvarende verdensmester Simon Manley for at deltage i World Wrap Masters Middle East.

”Det var en oplevelse, men der havde jeg lidt udfordringer, fordi vi skulle bruge PPF-beskyttelsesfolie i en del af konkurrencen, og det havde jeg ikke prøvet før,” siger Filip Sørensen.

Næste tur bliver altså så, når han skal til Amsterdam og deltage i verdensmesterskaberne, som foregår ved FESPA Global Print Expo 2024 den 19.-22. marts i Amsterdam.

Sponsorerne ved World Wrap Masters Denmark, – Antalis, Hexis, Signcom Denmark, Vikiallo, bakkede op om deltagerne med folie til wrapping, merchandise og produkter til goodiebags. Formanden for FESPA Denmark, Niels Rask fra NS System, havde leveret t-shirts til deltagerne og skjorter til dommerne. Rikke Madsen Christiansen havde lavet designet til folien.

Sponsorer På Trøje (1)

Deltagernes trøje med sponsorerne bag på.

Læs også
Rigtig mange tilskuere var mødt op til Danmarksmesterskaberne i car wrapping. En skoleklasse mente, at det måtte være spændende at arbejde med, og GRAKOMs formand, Jesper Jungersen var imponeret.
Christina Toftegaard Nielsen, der som Forbrugerombudsmand havde stort fokus på greenwashing, skal nu være forperson for Miljømærkenævnet.