Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Amir Al-Ghandour gav ikke op, og nu skal han til DM i Skills

Amir Al-Ghandour gav ikke op, og nu skal han til DM i Skills Amir Al-Ghandour arbejder hos Jydsk Emblem Fabrik - JEF.DK
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 04. april 2024
Livet - både når det gælder privatlivet, uddannelse og arbejde - slår kolbøtter en gang i mellem. Men med vedholdenhed, så kan man blive dygtig nok til at deltage i DM i Skills.

Livet – eller arbejdslivet – er ikke let hele vejen igennem. Der vil for alle formodentlig opstå bump undervejs, og så handler det om, hvordan det lykkes at tackle de bump. Om man giver op eller om man fortsætter, måske i en lidt anden retning. Men stadig fremad.

En af dem, der gjorde det, er 22-årige Amir Al-Ghandour, der oprindeligt ville have været mediegrafiker, men ikke kom ind på uddannelsen efter at have prøvet nogle år. Han kom heller ikke videre til hovedforløbet, da han havde taget grunduddannelsen til grafisk tekniker.

”Jeg tog så tre år på produktionsskole og søgte ind som mediegrafiker ad kvote to på både Hansenberg og Techcollege, men selv om jeg kom på venteliste begge steder, lykkedes det ikke,” siger Amir Al-Ghandour, der har været i lære hos Jydsk Emblem Fabrik - JEF.DK siden august 2021.

Heldigvis var han ikke sådan at slå ud, så Amir Al-Ghandour startede forfra på grunduddannelsen på Techcollege i Aalborg – denne gang som grafisk tekniker. Og nu er han en af dem, der er udvalgt til at dyste til DM i Skills 2024. Og han er rigtig glad for sit arbejde som grafisk tekniker.

”Jeg har fundet ud af, at det faktisk er win-win at blive grafisk tekniker. Det var meget nemmere at finde en læreplads som grafisk tekniker end som mediegrafiker. Jeg får både arbejdet med de programmer, som mediegrafikere gør, og jeg får også arbejdet med forskellige maskiner, så jeg får bevæget mig lidt rundt i løbet af arbejdsdagen.”

Fra hans chef hos Jydsk Emblem Fabrik - JEF.dk, Nina Hansen, lyder det:

"Vi er meget stolte af, at vores første grafisk tekniker elev er udtaget til at skulle deltage i DM i Skills. Vi ser hver dag, hvor dygtig Amir er til sit arbejde – og hvordan han hver dag udvikler nye produkter for at tilfredsstille vores kunders ønsker og behov. Vi er derfor glade for, at Amir nu får lov til at vise sine evner frem på en mere offentlig scene, så flere får kendskab til arbejdet bag de flotte produkter."

Amir Al-Ghandour var på bootcamp som forberedelse til DM i Skills 2024. Det lærte han en del af, som han kan bruge til konkurrencen.

”Jeg tænker også over, hvad jeg har lært på både grundforløbet og hovedforløbet og skriver det ned, så jeg bedre kan huske det. Og så er jeg så heldig, at vi her hos JEF har en masse forskellige maskiner, jeg kan prøve, selvom jeg selv mest arbejder med lasermaskinen.

Deltagere I Bootcamp Skills 2024 (1)

Her er Amir Al-Ghandour nr. 2 fra venstre sammen med de ni andre deltagere på bootcampen, flankeret af lærer på Roskilde Teknisk Skole, Amel Dzemidzic (til højre) og Carsten Kristiansen, virksomhedskonsulent på Techcollege (til venstre).

Læs også
For første gang har de syv mediegrafiker- og tre grafisk teknikerlærlinge, der skal dyste til DM i Skills, været på bootcamp inden konkurrencen.
For snart et år siden kunne magasinbranchen glæde sig over en politisk aftale, der styrkede branchen med 30 mio. kr. årligt over 3 år. Nu er det på høje tid, at pengene bliver udmøntet.