Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Deltagere til DM i Skills var for første gang på bootcamp

Deltagere til DM i Skills var for første gang på bootcamp De ti deltagere på bootcampen og til DM i Skills 2024 flankeret af lærer på Roskilde Teknisk Skole, Amel Dzemidzic (til højre), der var hovedansvarlig for mediegrafiker og Carsten Kristiansen, virksomhedskonsulent på Techcollege (til venstre), der var hovedansvarlig for grafisk tekniker.
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Onsdag 20. marts 2024
For første gang har de syv mediegrafiker- og tre grafisk teknikerlærlinge, der skal dyste til DM i Skills, været på bootcamp inden konkurrencen.

I næste måned skal syv mediegrafikerlærlinge og tre grafisk teknikerlærlinge dyste i DM i Skills 2024. Men allerede nu har de fået en forsmag på, hvad Danmarksmesterskaberne i at have de bedste færdigheder kommer til at handle om.

For første gang har deltagerne i mediegrafiker- og grafisk teknikeruddannelserne nemlig kunnet deltage i en bootcamp forud for DM i Skills.

Bootcampen, hvor de dystende deltagere kunne få en idé om, hvad den kommende skills-konkurrencen går ud på, er skabt i et samarbejde mellem Techcollege, Roskilde Tekniske Skole og Grafisk Uddannelsesudvalg.

”Det kan være meget svært at formidle hvad en Skills-konkurrence egentlig handler om. Så for at forberede deltagerne fik vi dem samlet, så de både kunne forberede sig fagligt, møde tidligere deltagere og lære hinanden at kende, alt sammen for at give dem en fornemmelse af hvor stort et event DM i Skills egentlig er,” siger formand for Grafisk Uddannelsesudvalg Anders Mosumgaard.

På bootcampen, som foregik på Techccollege i Aalborg, blev der arbejdet med faglige opgaver i ’mini-skills værksteder, hvor mediegrafikere og grafiske teknikere var delt op, så de hver især kunne få en fornemmelse af, hvad en skills-konkurrence går ud på. To tidligere deltagere kom også og fortalte om deres egne oplevelser, og hvad deltagerne kan forvente, når DM i Skills løber af stablen den 18.-20. april i Roskilde med fri adgang for besøgende.

”Vi har ikke prøvet at lave sådan en bootcamp før, men det var en virkelig god oplevelse med god stemning og stort engagement. Så stor tak til alle der var med og ikke mindst til skolerne og de tidligere deltagere for en kæmpe indsats,” siger Anders Mosumgaard.

Bootcamp Simon Andre Olesen

Simon André Olesen viser sit projekt fra bootcampen

Disse er udvalgt til at dyste om DM i Skills24

Mediegrafiker

  • Christine Khatchikian, Syddansk Erhvervsskole Odense-Vejle, Nørgård Mikkelsen
  • Marlene Westfall Sørensen, AARHUS TECH, Brand Makers ApS
  • Sofie Steengaard Jensen, Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, Viborg kommune - Kommunikations afdelingen
  • Christian Frost, TECHCOLLEGE, TECHCOLLEGE
  • Cecilie Højberg Nielsen, HANSENBERG, White Avenue Group
  • Simon André Olesen, NEXT Uddannelse København, Sunrise TcTa A/S
  • Jonas Vest Blichfeldt, Roskilde Tekniske Skole, JJ Kommunikation

Grafisk tekniker

  • Amir Al-Ghandour, TECHCOLLEGE, Jydsk Emblem Fabrik A/S
  • Benjamin Lolk, TECHCOLLEGE, Envases Europe A/S
  • Frederik Laue Tollund Vinther, TECHCOLLEGE, Hl Repro

 

Se programmet her

Læs også
De 7 mediegrafiker- og 3 grafisk teknikerlærlinge, der skal med til DM i Skills 2024, er nu blevet udvalgt. Se her, hvem det blev.
Når bureauerne skal ansætte nye medarbejdere, er praktikanter og netværk de primære rekrutteringskanaler. Et bureau har også succes med LinkedIn, mens et andet har gavn af Instagram. Det er blevet lettere at finde kvalificerede medarbejdere, lyder det også.