Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ændring af maskinkaskoforsikringen hos Codan

Ændring af maskinkaskoforsikringen hos Codan
Niels Johannesen
Advokat Niels Johannesen
Torsdag 28. september 2023
Der indføres krav om etablering af overspændingsbeskyttelse på den maskinkaskoforsikring hos Codan, der kan tegnes via aftalen med GRAKOM.

Codan oplever mange store og dyre maskinkaskoskader, som udfordrer lønsomheden af forsikringsordningen og dermed aftalen med GRAKOM. Det er Codans vurdering, at etableringen af overspændingsbeskyttelse vil minimere skaderne. Derfor vil Codan stille krav om etablering af overspændingsbeskyttelse.

En maskinkaskoskade kan have store konsekvenser for en virksomhed. Selv om skaden er forsikringsdækket, kan den have stor betydning for virksomhedens drift og medføre meget administrativt arbejde. En minimering af skaderne vil derfor også være i forsikringstagernes interesse.

Kravet om etablering af overspændingsbeskyttelse betyder, at det er en betingelse for dækning, at der er etableret en overspændingsbeskyttelse, der overholder Codans tekniske specifikationer. Et yderligere krav er, at der skal udføres årlige gennemgange af sikringen af en autoriseret el-installatør.

Codan har oplyst, at ændringen varsles fra 1. januar 2024 og frem pr. hovedforfald, der er individuelt for forsikringstagerne. Ændringen vil blive varslet minimum 30 dage før hovedforfald.

De medlemmer, der har en maskinkaskoforsikring via ordningen med Codan, har modtaget en orienteringsmail fra GRAKOM. Mailen findes også her. Codan har oplyst, at assurandørbetjente forsikringstagere forud for varslingen vil blive kontaktet af en assurandør og blive vejledt om ændringen.

Ved varsling af ændringen vil forsikringstagerne blive fritstillet og have mulighed for at vælge at tegne forsikringen hos et andet selskab.

Eventuelle spørgsmål kan rettes til virksomhedens assurandør hos Codan eller til GRAKOM.

Læs også
EU-regulativ om skovrydning bliver gældende fra slutningen af året. Der er fortsat en række uafklarede forhold, men grafiske virksomheder kan få mere at vide om, hvor langt man er på dette Intergraf-webinar.
Forståelsen hos folkeskoleelever hænger positivt sammen med at læse på papir, mens læsevaner på skærmen er minimalt relateret til læseforståelse.