Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller
Michael Brochmann
Michael Brochmann

Returpapir

I GRAKOMs brancheaftale med Stena Recycling sikres GRAKOMs medlemmer minimumspriser på genanvendelige fraktioner som papir, pap og plast. Medio hver måned offentliggøres minimumspriserne på de gængse papirfraktioner, så det altid er muligt at se den øjeblikkelige afregningspris.

Det skal understreges, at de priser, der offentliggøres, er priser, alle medlemmer af GRAKOM som minimum kan opnå. Der vil være virksomheder med større mængder returpapir, som vil kunne opnå endnu bedre priser. Disse virksomheder vil få deres priser procentuelt reguleret ud fra den månedlige ændring.

Fastsættelsen af de månedlige priser sker med udgangspunkt i Stena Recyclings afregningspriser hos papiraftagerne sammenholdt med EUWID’s indeks. GRAKOM vil i den forbindelse jævnligt tage afregninger ud til vurdering for at sikre, at priserne er udtryk for de reelle markedspriser.

Rabat på materiel

Aftalen er bygget op, så prisen for papiret er adskilt fra leje af materiel og transport. Derved er det altid er muligt at se, hvad råvaren er værd, og hvorledes omkostningerne til indsamling og bortskaffelse fordeler sig.

Stena Recycling benytter sig af underleverandører på transportsiden, så hvis virksomheden har mulighed for at opnå billigere transport, står det frit for at benytte sig af dette.

På materielsiden – bure, containere m.m. – er der også forhandlet rabatter på plads til medlemmerne. De præcise rabatter kan ses under ”priser og vilkår” nedenfor.

Priser & vilkår