Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

ClimateCalc

ClimateCalc er et beregningsværktøj, der kan udregne klimabelastningen for din virksomhed og det enkelte printede produkt. Bag værktøjet står en række europæiske grafiske organisationer, herunder GRAKOM.

Det betyder, at den grafiske virksomhed selv kan udarbejde et klimaregnskab for hele virksomheden, alle dens aktiviteter og alle de printede produkter, som virksomheden producerer.

Samtidig kan ClimateCalc udregne det enkelte produkts klimabelastning, hvorved den grafiske virksomhed kan rådgive kunden om valg af f.eks. alternative materialer, der kan reducere produktets CO2-udledning. Desuden kan virksomheden også tilbyde at klimakompensere den enkelte kundes produkter.

Med ClimateCalc følger et certifikat som dokumentation for, at virksomheden har udarbejdet et klimaregnskab og har demonstreret korrekt anvendelse af værktøjet. Derudover får virksomheden også mulighed for at anvende ClimateCalc QR-mærker på produkterne.

Redskab til klimaledelse

ClimateCalc kan anvendes som virksomhedens helt centrale klimaledelsesredskab.

Virksomhedens klimaregnskab viser nemlig både de væsentlige indsatsområder og virksomhedens klimadata for de foregående år. Dermed kan virksomheden på en nem og overskuelig måde se - og samtidig dokumentere - om de enkelte mål bliver nået. Desuden indeholder ClimateCalc faciliteter, der gør det muligt at lave benchmark af virksomhedens egne energi- og klimanøgletal i forhold til andre virksomheder. Det skal understreges, at alle virksomheder er anonyme ved benchmark i ClimateCalc.

Certifikatet er vigtigt

Certifikatet og de medfølgende QR-mærker er helt centrale elementer til at sikre ClimateCalc og den grafiske virksomhed den højeste troværdighed på markedet.

Certifikatet er dokumentation for, at den grafiske virksomhed har foretaget beregningerne korrekt, og at det netop er ClimateCalc, som er anvendt.

ClimateCalc efter internationale standarder

ClimateCalc bygger på den internationale Green House Gas Protocol og den standard for klimaberegning, som den europæiske brancheorganisation Intergraf vedtog primo 2010. Derudover overholder ClimateCalc beregningsværktøjet kravene til udarbejdelse af klimaberegninger for printede produkter i henhold til ISO 16759 samt kravene til udarbejdelse af klimaregnskaber i henhold til ISO 14064-1.

ClimateCalc Basic

ClimateCalc Basic er en mere simpel udgave af klimaberegningsværktøjet ClimateCalc. Ved brug af ClimateCalc Basic skal en grafisk virksomhed indtaste markant færre data, hvilket gør arbejdet nemmere, og certificeringen bliver både hurtigere og billigere.

ClimateCalc Basic benytter i forhold til den eksisterende løsning langt flere ”worst case”-data i beregningen af udledning af CO2 fra virksomheden og dennes produkter. Det betyder i praksis, at en klimaberegning via ClimateCalc Basic vil kunne medføre en højere udledning af CO2. Samtidig har virksomheden ikke mulighed for at lave benchmark af præstationen. Der er dog stadig mulighed for indtastning af data for specifikke papirkvaliteter og andre substrater, og dermed er et stærkt element bevaret i dialogen med kunden om klimarigtig produktion.

For virksomheder, der kun har få eller mindre ordrer, som skal klimaberegnes, kan ClimateCalc Basic være den rigtige løsning. En senere opgradering til den fulde ClimateCalc-løsning er mulig efterfølgende.

Vil du vide mere?

Flere oplysninger om ClimateCalc kan fås på www.climatecalc.eu/dk eller ved at kontakte Miljø- og klimarådgiver Jonas Vinther Pedersen på tlf. 6312 7000 eller mail jvp@grakom.dk.