Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Virksomheder kan få problemer med medarbejderfotos

Virksomheder kan få problemer med medarbejderfotos
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Fredag 04. februar 2022
Hvis en virksomhed bruger medarbejderne i markedsføringsøjemed, skal man være opmærksom på, at det kan blive nødvendigt at trække markedsføringsmaterialet tilbage.

Det kan være nærliggende at bruge medarbejderne som modeller, når virksomheden skal tage billeder eller optage en video til markedsføringsbrug.

Det vil som udgangspunkt kræve medarbejderens samtykke, men selvom det er både nemt og billigere end at bruge professionelle modeller, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning.

I december udtalte Datatilsynet kritik af en apoteker, der brugte et foto af en fratrådt medarbejder i en markedsføringsvideo, der havde til formål at skaffe elever til apoteket. Datatilsynet påbød apotekeren om at slette de frekvenser i videoen – som lå på Facebook - hvor den tidligere medarbejder var synlig.

Baggrunden for kritikken var, at brugen af billedet ifølge Datatilsynet krævede samtykke, hvilket der ikke forelå, og i det omfang der eventuelt måtte have været samtykke, var samtykket trukket tilbage.

”Vi anbefaler altid, at man bruger modeller i stedet for medarbejdere, så er man på den sikre side, og risikerer ikke, at man skal trække markedsføringsmateriale tilbage,” siger GRAKOMs jurist, Christian Jensen.

Se mere om sagen her (under log-in).

Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.