Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Virksomheder drukner i indberetninger: 215 millioner om året til 59 myndigheder

Virksomheder drukner i indberetninger: 215 millioner om året til 59 myndigheder Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 02. juni 2025
For første gang har regeringen kortlagt omfanget af danske virksomheders indberetninger – og resultatet viser en kompleks jungle af 1.874 selvbetjeningsløsninger. Nu lover digitaliseringsministeren oprydning. Fra GRAKOMs adm. direktør, Carina Christensen, lyder det: Det kan kun gå for langsomt.

215 mio. om året. Så mange indberetninger foretager danske virksomheder, og det er til hele 1.874 forskellige selvbetjeningsløsninger hos 59 statslige myndigheder.

Det koster virksomhederne dyrt, og derfor vil digitaliseringsminister Caroline Stage nu rydde ud i de administrative byrder.

Det er første gang, at der er blevet udarbejdet en kortlægning af danske virksomheders indberetninger til statslige myndigheder. Og det er overraskende mange forskellige systemer, som danske virksomheder skal betjene, lyder det i en pressemeddelelse fra digitaliseringsministeren.

”Statens krav om indberetninger har taget overhånd og er blevet for tung en administrativ byrde for vores virksomheder. Den nye kortlægning viser tydeligt behovet for, at vi nu lægger os i selen for at forenkle og automatisere meget mere. Danske virksomheder skal bruge deres dyrebare tid på at udvikle nye, innovative produkter og skabe arbejdspladser - ikke på at lave indberetninger og udfylde pdf-filer,” siger digitaliseringsminister Caroline Stage.

Det kan GRAKOMs adm. direktør, Carina Christensen kun give hende ret i:

”Det kan kun gå for langsom med at rydde op i regeljunglen. Det er godt, at den danske regering nu begynder at sætte handling bag EU-Kommissionens arbejdsprogram for 2025, som har det overordnede formål at reducere administrative byrder for virksomhederne.”

Læs også
15 nye grafisk teknikere sendte sidste uge deres svendestykker på gaden – og niveauet var højt. To medaljer og en kammeratskabspris blev uddelt som anerkendelse af både fagligt og socialt engagement.
Politisk pres, bred kritik og øget fokus på konkurrenceevne har fået EU-Kommissionen til at droppe Green Claims-direktivet. GRAKOM mener det styrker små og mellemstore virksomheder uden at det går ud over miljøet.