Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Verdensbogugen: En gratis bog til børn stimulerer læselysten

Verdensbogugen: En gratis bog til børn stimulerer læselysten Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 17. september 2024
Med en gratis bog til børn mellem 8 og 12, vil Bogforhandlerforeningen fremme børns læselyst. Verdensbogugen finder sted fra den 21.-28. september.

Verdensbogugen fejres for sjette gang i Danmark, og i år kan børn mellem 8-12 år tage deres mor, far, onkel, tante eller bare en de kender og gå ned i den lokale boghandler og få et gratisk eksemplar af bogen Karlsen og Ko - Balladen om Kina, som er skrevet af Gitte Løkkegaard og Kenneth Jakobsen Bøye  og illustreret af Louis Kønig-Wheatly.

Verdensbogugen, der finder sted den 21.-28. september, er en international begivenhed, og i Danmark er ugen arrangeret af Boghandlerforeningen, hvis formål for at stå bag verdensbogugen er at stimulere børns læselyst.

"Politikere og fagfolk har i årevis været bekymrede over, at børn læste mindre og mindre. Men en undersøgelse fra Børn og Unges Læsning 2021 viser, at børn og unge læser lige så ofte i fritiden, som de gjorde i 2017.  Børns lyst til at læse for sjov falder dog, jo ældre de bliver. Til gengæld er læselysten mere stabil, når børnene læser for at lære noget," skriver Boghandlerforeningen i en pressemeddelelse.

Oprindeligt kommer ideen fra en gammel catalansk tradition, hvor man fejrer bogdagen med at forære en blomst og en bog til en, man holder af.

Læs også
De dygtige unge fra de grafiske uddannelser kommer fra forskellige virksomheder og forskellige skoler, men har det tilfælles, at de har leveret en ekstraordinær indsats ved deres svendeprøve.
PostNord er i gang med at overtage et belgisk firma, som ifølge branchefolk vil ødelægge den frie konkurrence på det svenske postmarked.