Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Vellykket Grafisk Dag 13 på Nyborg Strand

Tirsdag 09. juni 2015

GALLERI: Den grafiske branche fik masser af inspiration og god networking på Grafisk Dag 13. Foto: Skovdal & Skovdal. (Kan du ikke se galleriet på din enhed, kan du se det direkte på Flickr )
Grafisk Dag 13 trak fulde huse til Hotel Nyborg Strand, hvor branchen var samlet for at få inspiration og mødes med kolleger og konkurrenter. Bænket på de grønne stole kunne de 302 gæster få input fra de fem foredragsholdere, der på hver sin måde tog udgangspunkt i emnet: Kunsten at få succes. Foredragene blev bundet sammen af en veloplagt Kresten Schultz Jørgensen som konferencier. Dagen blev indledt af GA’s formand Palle Rosendahl, der stillede det retoriske spørgsmål, om vi er kunstnere eller kustoder?
Henrik Dresbøll fra Cosmographic blev første mand, der skulle give et svar, og han talte om at tage sin egen medicin. For ham er det at begå fejl en vigtig del af læringsprocessen. Fejl er nærmest en slags gave, virksomhederne kan bruge til at hele tiden at blive bedre. Da han spurgte de fremmødte, hvor mange der havde begået fejl for nylig, røg – efter en vis tøven - en skov af hænder i vejret. Da han så spurgte, hvor mange der havde evalueret fejlene i fuld åbenhed sammen med andre, blev skoven noget mindre, og da han spurgte, hvor mange der havde fejlene på som et fast punkt på deres mandagsmøder, var skoven af hænder reduceret til nogle ganske få, der stak op hist og pist.
Aalund for fuld udblæsning

Aller Medias innovationsdirektør Pernille Aalund indledte sit foredrag med at berette om, hvor sent hun var kommet hjem fra Norge natten forinden, og at hun derfor ikke var på fuld blus. Hvorefter hun fuld af energi og begejstring ellers trådte speederen i bund de næste 50 minutter. Hun kom ind på sin lange forhistorie som selvstændig, journalist, tv-vært, sælger af økologisk sexlegetøj og brystplastre, og til sit nuværende liv i direktionen i en fremsynet mediekoncern i en tid med faldende oplagstal. Og så sprang hun ellers rundt i emnerne, så - med hendes ord – mændene nok havde lidt svært ved at følge med.
En stor del af ideen med arrangementet er networking for branchen, og der var indlagt lange pauser i løbet af dagen, hvor håndtryk og visitkort kunne udveksles hen over en kop kaffe eller et glas vin.
Efter den første af de pauser gik direktøren for Innovation Lab, Mads Thimmer, på scenen, hvor han kort og præcist udpindede de forretningsmodeller, som, han mener, er vitale for virksomhederne, hvis de skal overleve på den lange bane. For at understrege, hvor hurtigt det kan gå, henviste han til, at de fleste troede, at Nokia ville ende med at overtage hele verden bare tilbage i 2007, og Kodak, der faktisk opfandt digitalfotoet, men holdt opdagelsen for sig selv for ikke at skade deres kerneforretning med at sælge film, for ikke ret længe siden gik konkurs.
- Hvor skal din næste omsætning komme fra? Forestil dig, at du bliver nødt til at forære dit nuværende produkt væk, lød det bl.a. Hans pointe er, at man aldrig skulle være bange for at kannibalisere sin forretning, for gør man det ikke selv, er der nogle andre, der gør det i stedet.
Netværket blev plejet i buffeten
Da den 70 minutter lange networking-buffet, som Kresten Schultz Jørgensen kaldte den, var vel overstået var det supersælgeren Rolf Høeghs tur. I sit meget underholdende show, hvor han hurtigt fik overstået PowerPoint-delen var et af de mange råd, at man aldrig skal være bange for at få et nej. Hvis man er det, kan man lige så godt lade være med at drive forretning.
Talerrækken blev lukket af ”blærerøven” Mads Christensen, der som en garvet standupper hudflettede os danskere med udgangspunkt i livsstilstatistikker sat over for de helt faktuelle tal, mens salen rystede af grin. De fleste af os er fx bekymrede over global opvarmning, når vi bliver spurgt, men kigger vi på forbrugstallene, afslører de, at langt de fleste af os – med Mads Christensens ord – er fulde af løgn. Og det er vigtigt at vide for virksomhederne, der skal kende deres kunder, hvis de ønsker at tjene penge.
Formanden for Grafisk Dag-udvalget rundede dagen af, og de mange gæster trak ud til deres biler, forhåbentligt både mere inspirerede og med lidt flere gode kontakter, end da de kom.

Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.