Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Stibo bliver hovedaktionær i ny stor fusion

Stibo bliver hovedaktionær i ny stor fusion Søren Henriksen, adm. dir. i Stibo Complete
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 10. oktober 2023
Når danske Stibo Complete Group fusionerer med den tyske trykkerikoncern Eversfrank Gruppe, er det Stibo Fonden, der bliver hovedaktionær.

Danske Stibo Complete Group og tyske Eversfrank Gruppe fusionerer med målet om at blive det førende grafiske supermarked i Nordeuropa inden for en kort årrække. Det skriver parterne i en pressemeddelelse.

Stibo Fonden Group bliver hovedaktionær i den nye fusion og CEO i Stibo Complete Group, Søren Henriksen bliver adm.dir., mens Søren Hove fra Stibo Complete Group bliver finansdirektør og Philipp Lerchner fra Eversfrank Gruppe bliver direktør i den tre mand store direktion.

De to fusionerende virksomheder er nogenlunde lige store og omsætter samlet for 335 mio. euro om året og har +1000 medarbejdere med produktionssteder i Tyskland og Skandinavien.

”De to forretninger passer godt sammen. Der er oplagte synergier og muligheder for, at vi sammen kan vinde nye ordrer og høste stordriftsfordele. Og der er masser af forretningsmuligheder i dag og i fremtiden – også selv om printmarkedet samlet set falder. I Skandinavien har vi i dag en markedsandel på under 10 pct., og i Tyskland har Eversfrank Gruppe en markedsandel på under 5 pct,” siger Søren Henriksen.

Allerede i dag trykker Stibo Complete Group til mange forskellige områder som fx butiksindretning, indlægssedler til den farmaceutiske industri, valgplakater og sågar den danske finanslov og en masse reklametryksager og magasiner.

Eversfrank Gruppe beskæftiger sig i dag primært med trykning af magasiner, ugeblade, reklametryksager og kataloger.

”Med fusionen står vi stærkere end nogensinde før. Vi har moderne produktionsplatforme, der supplerer hinanden, nærhed til de primære markeder og ikke mindst 1000 dygtige og engagerede medarbejdere, der leverer høj kvalitet og service til en konkurrencedygtig pris,” siger Philipp Lerchner.

De tyske konkurrencemyndigheder skal godkende fusionen. Godkendelsesproceduren forventes at tage en måneds tid.

Læs også
På dagens generalforsamlinger i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgivere var der genvalg til formand Jesper Jungersen, som nu igen besidder formandsposten for en 2-årig periode. 
200 deltagere fra alle GRAKOMs fire branchefællesskaber: Grafisk Branche, FESPA, Dansk Promotion og Creative Club, var samlet til en hel dag fuld af viden, inspiration og netværk. Der blev lyttet til, hvor Steen Bocian tror, økonomien er på vej hen. Hvilke krav Danish Crown stiller til deres underleverandører og repræsentanter fra de fire branchefællesskaber kom med deres bud på, hvordan man klarer sig. Eftermiddagen blev brugt til kunstig intelligens, hvor deltagerne fik en øjenåbnende introduktion til, hvad kunstig intelligens kan, og hvordan virksomhederne kan bruge den.