Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Søg støtte til projekter om miljømærker, klimaregnskab eller miljøledelse

Søg støtte til projekter om miljømærker, klimaregnskab eller miljøledelse Foto: Colourbox
Torsdag 20. april 2023
Nu åbner SMV: Grøn 2.0 puljen. Så hvis din virksomhed har brug for rådgivning eller nye investeringer, som kan støtte op om jeres grønne omstilling, er der nu mulighed for at søge økonomisk støtte til bl.a. miljømærker, klimaregnskab eller miljøledelse.

SMV:Grøn 2.0 har fokus på at hjælpe virksomheder med den grønne omstilling via støtte til køb af rådgivning og/eller investeringer i virksomheden. Projekter kan fx omhandle:

  • miljømærker såsom Svanemærket, EU Blomsten og GOTS
  • sporbarhedscertificeringer på råvarer
  • miljøledelse efter ISO 14001
  • ClimateCalc-certificering
  • Ressourceoptimering og reduktion af spild

Også projekter med fokus på udvikling af cirkulære forretningsmodeller, produktudvikling, take-back-ordninger, samarbejde i leverandørkæden og kortlægning af miljøpåvirkninger kan modtage støtte.

For at opnå støtte til køb af ekstern rådgivning skal virksomheden medfinansiere projektet med et kontantbeløb svarende til 50 pct.. Det er altså ikke muligt at medfinansiere køb af ekstern rådgivning ved brug af egen-tid.

Den første ansøgningsrunde åbner onsdag den 26. april 2023 og løber frem til 10. maj 2023. For Region Sjælland er ansøgningsfristen forlænget frem til den 17. maj 2023.

I GRAKOM sidder konsulenter klar til at hjælpe dig og din virksomhed. Så er du interesseret i at høre mere om mulighederne, så kontakt GRAKOMs afdeling for ESG og bæredygtig udvikling.

Læse mere om puljer på Virksomhedsprogrammets hjemmeside.

 

Læs også
I august i år blev det påbudt at overholde de regler, der blev indført for flere år siden.