Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Skovrydningsforordningen bliver udskudt et år

Skovrydningsforordningen bliver udskudt et år
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Onsdag 02. oktober 2024
Det er netop blevet meldt ud, at EU Kommisssionen nu vil udsætte skovrydningsforordningen (EUDR) i et år. "Det har vi efterspurgt i flere måneder, og det har vi gjort sammen med Intergraf, så vi er meget tilfredse med, at EU Kommissionen endelig tager kritikken til efterretning. Det betyder forhåbentlig, at alt er på plads i god tid, inden vores medlemmer skal leve op til ordningen," siger adm. direktør i GRAKOM Carina Christensen.

Efter at 28 europæiske organisationer for kort tid siden har sendt en opråb til EU Kommissionen om at udskyde skovrydningsforordningen, har EU Kommissionen netop annonceret, at man vil udskyde ordningen med et år.

"Det har vi efterspurgt i flere måneder, og det har vi gjort sammen med Intergraf, så vi er meget tilfredse med, at de endelig tager kritikken til efterretning. Det betyder forhåbentlig, at alt er på plads i god tid, inden vores medlemmer skal leve op til ordningen," siger adm. direktør i GRAKOM Carina Christensen, som også har været ude flere gange både i høringsvar og debatindlæg og plæderet for en udsættelse, fordi rammerne for at leve op til den nye lovgivning langt fra var på plads.

EUDR-forordningen kommer nu til at træde i kraft den 30. december 2025 for store virksomheder, mens mikro- og små virksomheder får yderligere seks måneders frist til den 30. juni 2026.

Problemerne, som både GRAKOM og de 28 organisationer, heriblandt Intergraf, har peget på, er fx, at virksomhederne ikke kan tilgå informationssystemet TRACES, hvor virksomhederne skal indtaste due diligence-erklæringerne samt systemet til risikovurdering af landene.

Udskydelsen skal formelt godkendes af Europa-Parlamentet og Rådet, før den bliver endelig. 

Her er pressemeddelelsen fra EU Kommissionen.

Læs også
Skovrydningsforordningen (EUDR) skal træde i kraft ved årsskiftet. Men det er et kæmpe problem, når retningslinjer og værktøjer ikke er på plads. Det siger europæiske organisationer nu i et fælles opråb til EU Kommissionen.
Virksomheder i den grafiske branche er nervøse for konsekvenserne ved den nye skovrydningsforordning, fordi man risikerer at usikkerheden får kunderne til at fravælge trykte produkter.