Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Royal Run: "Det er helt særligt at levere til kongehuset"

Royal Run: "Det er helt særligt at levere til kongehuset"
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 16. maj 2024
Selvom Jydsk Emblem Fabrik - JEF.dk har fremstillet emblemer og sportspræmier i 138 år, er det en særlig følelse, når man får en ordre fra Kongehuset. Også medarbejderne er stolte. Så stolte, at de gerne arbejder ekstra i treholdsskift.

Når Royal Run løbes i gang pinsemandag er det sjette gang. Første gang var i 2018 i forbindelse med Kong Frederiks 50-års fødselsdag. Siden er interessen for løbet kun blevet større og de seneste to år er der sat deltagerrekord.

Hos GRAKOM-medlemmet Jydsk Emblem Fabrik – JEF.dk er interessen særlig stor. Virksomheden leverer nemlig for andet år i træk de medaljer, som alle deltagere får om halsen efter, at de er kommet over målstregen.

Selv om Jydsk Emblem Fabrik – JEF.dk i 138 år har fremstillet emblemer og sportspræmier til mange store arrangementer, er Royal Run ordren både en stor ordre for virksomheden og det er også en særlig ordre.

”Det giver en lidt anden følelse at skulle levere til Kongehuset. Det er da lidt stort at vide, at kongen holder en af vores medaljer i hånden og ser om trykket er i orden, og om den er skåret rigtigt og om kvaliteten i det hele taget er i orden,” siger driftschef Nina Skovgård Hansen.

Treholdsskift for kongen

For at kunne nå at producere medaljerne til Royal Run, har medarbejderne arbejdet i treholdsskift de seneste par måneder, fortæller Nina Skovgård Hansen.

”Normalt arbejder vi primært mellem kl. 8 og 16, men for at sikre, at vi kunne nå det, og at kvaliteten blev helt i top, har vi arbejdet i treholdsskift i to en halv måned.”

Og det har ikke været noget problem for medarbejderne, tilføjer Nina Skovgård Hansen:

”De er superstolte over, at vi har fået opgaven, så det ville de gerne.”

Miljøvenlige medaljer

Miljøvenlighed har står højt på listen i forhold til produktionen af Royal Run-medaljerne. Derfor produceres medaljerne for 3. år i træk i green cast akryl.

”Vi fremstiller medaljerne af forskellige plastikprodukter, der bliver smeltet om. Og vi har ingen restprodukter, for hver eneste rest, der er tilbage, bliver igen smeltet om, så de bliver til akrylplader, som vi køber igen og skærer til nye medaljer.”

Andre kongelige produkter

Royal Run-medaljerne er ikke de eneste royale produkter, som Jydsk Emblem Fabrik – JEF.dk leverer. De har i flere år også leveret bånd til de fortjenstmedaljer, som kongehuset uddeler. De bliver håndsyet i Malling, hvor virksomheden har til huse.

Læs også
Mia Jensen, der er CEO hos influencerbureauet WeAreCube, er en blandt flere i influencerbranchen, der ønsker klarere og strammere lovgivning på området.  
Ecco Print har valgt at indtræde i GRAKOMs FSC®-gruppeordning for små virksomheder. Det er direktør Jan Viberg Elleriis sikker på, vil styrke både virksomheden, kunderne og leverandørerne.