Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Prisstigninger på papir fortsætter

Prisstigninger på papir fortsætter
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 18. juni 2024
De forskellige papirtyper fortsatte med at stige i maj på det europæiske marked. Bortset fra priserne på avis- og magasinpapir, som til gengæld – lige som priserne på de øvrige papirtyper – forventes at stige også i juni. Det skriver Intergraf.

De eneste priser, der forblev nogenlunde stabile i maj, var priserne på avis- og magasinpapir. Det skriver Intergraf i sit nyhedsbrev: Economic News.

Årsagen til de stabile priser på avis- og magasinpapir er, at de fleste kontrakter har en gyldighed på tre måneder. Til gengæld forventer Intergraf prisstigninger i de kommende måneder for avispapir pga. den annoncerede lukning af UPM Hürts papirfabrik i Tyskland sammen med stigende priser på genbrugspapir.

Producenter af magasinpapir vil formodentlig også hæve priserne pga. stigende omkostninger til papirmasse og genbrugspapir.

Også producenter af UWF og CWF forventes at hæve priserne pga. stigende omkostninger til råmaterialer og transport.

Priserne på genbrugspapir har været stigende siden februar pga faldende udbud.

Priser på papirmasse har måske set toppen

Prisen på papirmasse (pulp) fortsatte med at stige i maj. Prisstigningen var primært drevet af manglende udbud overfor en solid efterspørgsel.

Pulp priser maj 2020:

Pulp Priser Maj 2024 (1)

Graphic Paper priser maj 2024:

Graphic Paper Priser Maj 2024

Recovered paper priser maj 2024:

Recovered Paper Priser Maj 2024

Intergraf forventer, at prisen vil fortsætte med at stige i juni, men i et langsommere tempo. Derfor er der en forventning om, at man snart har set toppen af prisstigninger.

Læs også
På mange typer af returpapir har der været stigende priser til trykkerierne siden årets start.
EU-regulativ om skovrydning bliver gældende fra slutningen af året. Der er fortsat en række uafklarede forhold, men grafiske virksomheder kan få mere at vide om, hvor langt man er på dette Intergraf-webinar.