Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Nyt lovprogram fra regeringen – det skal du være opmærksom på

Onsdag 05. oktober 2016

En ny politisk sæson er skudt i gang. I forlængelse af den obligatoriske åbningstale fra statsministeren, er regeringens lovprogram for det kommende folketingsårs blevet præsenteret. Et par af lovprogrammets nyheder kan komme til at berøre dig og din virksomhed:

Ny markedsføringslov på trapperne

Lovforslaget har bl.a. til formål at gøre markedsføringsloven mere enkel og overskuelig indenfor rammerne af den gældende EU-regulering. Lovforslaget er en opfølgning på markedsføringslovsudvalgets anbefalinger fra juli 2016. Lovforslaget skal sikre overensstemmelse med EU-reglerne på markedsføringsområdet, gøre op med uhensigtsmæssig overimplementering og sikre, at erhvervslivet ikke pålægges unødvendige byrder.

Brancheforeningen Grakom har deltaget i høringsprocessen og spillet ind med holdninger og kommentarer.

Ændring af mediestøtten

Lovforslaget skal gennemføre en justering af mediestøtteordningen på baggrund af en evaluering af området. Herunder overvejes en justering af kriterierne for støtte. Lovforslaget er en opfølgning på regeringsgrundlaget ”Sammen for fremtiden” fra juni 2015.

Brancheforeningen Grakom har deltaget i evalueringsprocessen. Blandt andet fremførte Grakom, at magasiner og ugeaviser bør have (lettere) adgang til mediestøtte. Samtidig med at ejerskabskriteriet bør fjernes.

To justeringer af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag

Lovforslaget er første del af opfølgningen på trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft i hele Danmark og praktikpladser fra august 2016. Lovforslaget har til hovedformål at justere arbejdsgivernes bidrag til Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB) og midlertidige bonusordninger til virksomheder for 2017. Lovforslaget har endvidere til formål at sikre grundlaget for at udpege fordelsuddannelser.

Anden del af opfølgningen på trepartsaftalen mellem regeringen og arbejdsmarkedets parter om tilstrækkelig og kvalificeret arbejdskraft skal styrke de økonomiske incitamenter for arbejdsgiverne til at tage flere elever, herunder bonusordninger og et praktikpladsafhængigt AUB-bidrag. Lovforslaget vil endvidere indeholde justering af reglerne om elevers aktive praktikpladssøgning i erhvervsuddannelserne, supplerende regler om fordelsuddannelser, virksomhedsforlagt praktikuddannelse i skolepraktik, praktikcentres mulighed for at afsætte produkter på markedet samt bedre brobygning mellem folkeskolen og erhvervsuddannelserne.

Brancheforeningen Grakom følger begge forslag tæt, så vores virksomheder bliver stillet bedst muligt.

Farvel til PSO-afgiften?

Som annonceret i regeringens helhedsplan foreslår regeringen, at PSO-afgiften afvikles fra 2017 til 2022. Den konkrete model er dog ikke blevet aftalt endnu, men lovforslaget har til formål at implementere en kommende politisk aftale om den langsigtede PSO-løsning.

Endelig ændring af postloven

Lovforslaget er en opfølgning på aftalen om befordringspligten 2017-2019 fra maj 2016. Lovforslaget har til formål at afskaffe den såkaldte udligningsordning i postloven.

Hele lovprogrammet kan læses her på Statsministeriets hjemmeside.

Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.