Nye regler om G-dage.
Når virksomhedens medarbejdere fratræder i henhold til en opsigelse fra virksomhedens side eller en tidsbegrænset ansættelse, kan medarbejderen være berettiget til betaling for 1., 2. og 3. ledighedsdag (også benævnt G-dage). Betingelsen, for at virksomheden skal betale for 1., 2., og 3. ledighedsdag, er, at medarbejderen har arbejdet mindst 74 timer inden for de sidste fire uger, og at medarbejderen er medlem af en A-kasse.
Folketinget har med virkning fra 1. januar 2015 besluttet, at reglerne om G-dage gradvist afskaffes for medarbejdere, som har under tre måneders ansættelse.
Afskaffelsen af G-dagene foregår gradvist. Det medfører, at virksomhederne i perioden fra 1. januar 2015 til 31. december 2016 betaler for 1. og 2. G-dag. I 2017 betaler virksomhederne for 1. G-dag, og med virkning fra 2018 skal virksomhederne ikke betale G-dage, når en medarbejder fratræder. Afskaffelsen af G-dagene gælder kun ansættelsesperioder, der har varet mindre end 3 måneder. Dvs. hvis medarbejderen har været ansat i mere end 3 måneder, skal der fortsat betales 3 G-dage, hvis medarbejderen i øvrigt opfylder betingelserne.
Loven ændrer ikke ved de eksisterende betingelser for at have ret til G-dage.
Første del af ændringen har således virkning fra 1. januar 2015.
