Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Nye muligheder for økonomisk støtte til virksomhedens grønne omstilling

Nye muligheder for økonomisk støtte til virksomhedens grønne omstilling Foto: Dall-E 2
Signe Fribo
ESG-rådgiver Signe Fribo
Torsdag 23. marts 2023
To puljer åbner nu, så man kan søge om støtte til virksomhedens grønne omstilling. De hedder SMV: Grøn 2.0 og SMV: Grønne kompetencer. Læs her om de konkrete tiltag, man kan søge støtte til.

Har din virksomhed brug for rådgivning, nye investeringer eller kompetenceudvikling, som kan støtte op om jeres grønne omstilling? Så er der nu mulighed for at søge økonomisk støtte hertil via to nye puljer.

De to puljer hedder SMV:Grøn 2.0 og SMV:Grønne Kompetencer og administreres af Erhvervshus Nordjylland.

SMV:Grøn 2.0

SMV:Grøn 2.0 hjælper virksomheder, som ønsker at forandre og udvikle sig med fokus på grøn omstilling og på at reducere virksomhedens ressourceforbrug og affaldsmængder. Projekter kan fx omhandle miljømærker som Svanemærket og FSC eller PEFC, miljøledelse efter ISO 14001 og ClimateCalc-certificering. Også projekter med fokus på produktudvikling med det formål at reducere ressourceforbrug kan modtage støtte.

I SMV:Grøn 2.0 kan der søges støtte til rådgivning eller investering eller en kombination heraf, og støtten gives i form af vouchers på enten 50.000 kr. eller 150.000 kr. Virksomhederne skal medfinansiere projekterne med 50 pct., og det er udelukkende muligt at medfinansiere kontant. Dvs. at medfinansiering i timer ikke er muligt, som det var i den første udgave af SMV:Grøn.

Første nationale ansøgningsrunde åbner den 26. april 2023 og er åben til den 10. maj 2023. For Region Sjælland er ansøgningsfristen forlænget frem til den 17. maj 2023.

SMV:Grønne Kompetencer

SMV:Grønne Kompetencer har fokus på kompetenceudvikling inden for grøn omstilling af medarbejdere, ledelse og bestyrelse. Virksomheder kan søge om støtte på op til 60.000 kr., som kan anvendes på enten at tilkøbe adgang til eksisterende uddannelsestilbud eller til skræddersyet kompetenceudvikling fx i samarbejde med en rådgiver.

Der er mulighed for at ansøge 2-3 gange årligt. Første ansøgningsrunde er 10.-24. maj 2023.

Læse mere om puljerne på Virksomhedsprogrammets hjemmeside.

Du kan også deltage i informationsmøder i form af webinarer afholdt af Erhvervshus Nordjylland. De afholdes 27. marts og 30. marts. Du kan tilmelde dig på Virksomhedsprogrammets hjemmeside.

Er du interesseret i at høre mere, så kontakt GRAKOMs afdeling for ESG og bæredygtig udvikling.

Læs også
PE Offset var taget afsted til FESPA-messen Global Print Expo for at snuse. Han vil tage afsted igen, når han næste gang overvejer at investere i nye maskiner.
"Ingen andre steder kan du på et og samme sted se nye maskiner, nye produkter, tale med leverandører, blive inspireret, og blive mødt af nye produktmuligheder, som du måske ikke selv havde tænkt på," siger adm. direktør Niels Rask fra NS System, som var taget på Global Print Expo med tre kolleger.