Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Nye krav til tilgængelighed på digitale tjenester fra juni 2025

Nye krav til tilgængelighed på digitale tjenester fra juni 2025 Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 03. december 2024
Fra den 28. juni 2025 skal både offentlige og private virksomheders digitale løsninger være tilgængelige for handicappede.

Den 28. juni 2025 træder EU’s tilgængelighedsdirektiv i kraft, og så skal både offentlige og private virksomheders digitale løsninger leve op til de nye krav.

Direktivet har til formål at skabe lige muligheder for personer med handicap ved at gøre digitale tjenester -som fx e-bøger og hjemmesider - mere brugervenlige og tilgængelige for alle.

Tilgængelighed skal tænkes ind i designet

De nye regler bygger på de eksisterende WCAG-standarder (Web Content Accessibility Guidelines), der allerede gælder for offentlige myndigheder i Danmark. Direktivet udvider kravene til også at omfatte private virksomheder.

Det betyder i praksis, at digitale løsninger skal være ”opfattelige, anvendelige, forståelige og robuste”. Samtidig skal det være muligt for forbrugerne at rapportere om problemer med tilgængelighed.

For mange virksomheder vil de nye krav betyde, at man skal tænke tilgængelighed ind i både design- og udviklingsprocessen. Eksempler kan være at tænke i kontraster, tekstalternativer til billeder, og en mere logisk opbygget navigation.

For at klæde medlemsvirksomhederne på afholder GRAKOM et webinar om webtilgængelighed. Det er gratis for medlemmer og finder sted den 16. januar fra kl. 9.-10.00 og man kan tilmelde sig her.

Læs også
Grafikere skal være opmærksomme på, at fra sommeren 2025 er der nye krav til e-bøger, som skal være lettere at bruge for personer med handicap.
I en branche præget af stigende krav om bæredygtighed og compliance ser Jan Facius, direktør i IDÉ House of Brands, både udfordringer og muligheder for fremtidens virksomheder. Han peger på vigtigheden af, at branchen bliver mere kommerciel og udnytter teknologi som kunstig intelligens.