Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ny udskydelse af reklameskat

Tirsdag 09. juni 2015
Regeringens varslede indførelse af særskat på reklamer er igen udskudt. Det fremgår af lovprogrammet, hvor lovforslaget mod forventning først fremsættes i slutningen af januar. Grafisk Arbejdsgiverforening hilser udskydelsen velkommen, men kræver reklameskatten taget helt af bordet.
Regeringen ønsker fortsat at indføre den særskat på virksomhedernes markedsføring via tryksager, som de har truet med i flere år. Det fremgår af regeringens lovprogram. Men nu er lovforslaget udskudt til januar.
- Regeringen har lovet et halvt års varsel på reklameskatten. Når den først vedtages i løbet af foråret betyder det reelt, at den først bør træde i kraft fra 2016. Det er da positivt, og vi tolker det som et tegn på, at regeringen selv har erkendt, at reklameskatten er langt mere problematisk, end de oprindeligt forestillede sig. Men det er ikke godt nok. Reklameskatten skal tages af bordet, siger administrerende direktør Thomas Torp fra Grafisk Arbejdsgiverforening (GA). Foreningen repræsenterer grafiske virksomheder, trykkerier, designvirksomheder, reklamebureauer, emballagevirksomheder m.fl.
Regeringen forventer, at reklameskatten skal give et helårsprovenu på omkring 300 mio. kr. fra indførelsen. Provenuet vil falde i de efterfølgende år.
- Regeringens plan er at trække 300 mio. kr. ud af virksomhedernes markedsføringsbudgetter og direkte over i statskassen. Det sker samtidigt med, at landet netop har brug for mere vækst og mere omsætning i virksomhederne. Det giver ikke mening, siger Thomas Torp.
GA vurderer, at reklameskatten vil koste omkring 600 arbejdspladser samt et meget stort antal fritidsjobs for omdelere.
Læs også
Med kun 10 ansatte var det en udfordring at finde tid til at komme i gang med certificeringsarbejdet. Men med støtte og hjælp fra GRAKOM og SMV:Grøn har Synthogra nu fået både FSSC 22000 og ISCC+ i hus – en investering, der styrker deres markedsposition og sikrer kunderne kvalitet.
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende.