Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ny rapport om cybertrusler: Stor stigning i cyberangreb

Ny rapport om cybertrusler: Stor stigning i cyberangreb
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Fredag 17. maj 2024
64 procent af alle cyberangreb førte til lækage af fortrolige oplysninger i 2023. Det er bare et af mange eksempler på de cybertrusler, der har været og vil komme i fremtiden.

200 pct. Så høj var stigningen i menneskeskabte ransomware-angreb fra 2022 til 2023 og i samme periode var der en stigning på 400 pct. i ondsindede kodepakker (såkaldte PyPi-pakker). 119 millioner betalingskort blev lagt op på the dark web i 2023 og 64 pct. af alle cyberangreb førte til lækage af fortrolige oplysninger i 2023.

Det er tal, der fremgår af en ny rapport om cybertrusselsbilledet. Rapporten er fra Center for Strategic and International Studies (CSIS) og man estimerer fx også, at der vil blive svindlet for 6,8 mia. dollars med apps frem til 2027.

Trusselsbilledet er desværre ikke på vej i den rigtige retning. Kriser og krige er med til at skabe en kompleks cybertrussel, og så snart, man nedkæmper en slags, dukker nye op, skriver CSIS i sin rapport.

Det er derfor vigtigt, at alle virksomheder forholder sig til cybertruslen.

Rapporten kan læses her

 

Læs også
Mia Jensen, der er CEO hos influencerbureauet WeAreCube, er en blandt flere i influencerbranchen, der ønsker klarere og strammere lovgivning på området.  
Ecco Print har valgt at indtræde i GRAKOMs FSC®-gruppeordning for små virksomheder. Det er direktør Jan Viberg Elleriis sikker på, vil styrke både virksomheden, kunderne og leverandørerne.