Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ny pulje skal gøre det lettere at styrke cybersikkerheden i virksomhederne

Ny pulje skal gøre det lettere at styrke cybersikkerheden i virksomhederne Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 12. marts 2024
I år og næste år vil det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed, NCC, give 17,3 mio. kroner i tilskud for at styrke samarbejdet mellem virksomheder i kampen mod hacking.

Cyberkriminalitet kender ingen grænser, men hvis man står sammen i en branche, kan man blive klogere på, hvad man skal gøre for at sikre sig mod ubudne gæster. Det er tanken bag den nye tilskudspulje fra det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed, NCC. 

I 2024 og 2025 vil NCC give i alt 17,3 mio. kr. i tilskud til innovative cybersikkerhedsprojekter, og den første pulje med 4,9 mio. kr. er åbnet.

Ideen er, at man kan få støtte til i samarbejde med andre i samme branche at udvikle løsninger, der dækker de specifikke behov, man har i branchen for at imødegå cyberangreb.

"Cybertruslen forsvinder ikke og er kun blevet større efter Ruslands invasion af Ukraine. Vi vil derfor fortsætte vores indsats for at styrke den digitale sikkerhed i erhvervslivet, fx ved at fremme et tættere samarbejde mellem virksomheder om cybersikkerhed," siger digitaliseringsminister Marie Bjerre i en pressemeddelelse.

Man kan læse om puljen på NCC's hjemmeside.

Læs også
Ferie og sygdom
27/06/2024
Det sker desværre, at medarbejdere bliver syge før eller under deres ferie. Det afgørende i den forbindelse er, om sygdommen er opstået før eller efter feriens begyndelse.
CMO trendanalysen fra MyResearch kommer ud med de højeste forventninger til væksten i marketingbudgetterne siden 2018.