Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ny pulje skal gøre det lettere at styrke cybersikkerheden i virksomhederne

Ny pulje skal gøre det lettere at styrke cybersikkerheden i virksomhederne Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 12. marts 2024
I år og næste år vil det Natioanle Koordinationscenter for Cybersikkerhed, NCC, give 17,3 mio. kroner i tilskud for at styrke samarbejdet mellem virksomheder i kampen mod hacking.

Cyberkriminalitet kender ingen grænser, men hvis man står sammen i en branche, kan man blive klogere på, hvad man skal gøre for at sikre sig mod ubudne gæster. Det er tanken bag den nye tilskudspulje fra det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed, NCC. 

I 2024 og 2025 vil NCC give i alt 17,3 mio. kr. i tilskud til innovative cybersikkerhedsprojekter, og den første pulje med 4,9 mio. kr. er åbnet.

Ideen er, at man kan få støtte til i samarbejde med andre i samme branche at udvikle løsninger, der dækker de specifikke behov, man har i branchen for at imødegå cyberangreb.

"Cybertruslen forsvinder ikke og er kun blevet større efter Ruslands invasion af Ukraine. Vi vil derfor fortsætte vores indsats for at styrke den digitale sikkerhed i erhvervslivet, fx ved at fremme et tættere samarbejde mellem virksomheder om cybersikkerhed," siger digitaliseringsminister Marie Bjerre i en pressemeddelelse.

Man kan læse om puljen på NCC's hjemmeside.

Læs også
Når bureauerne skal ansætte nye medarbejdere, er praktikanter og netværk de primære rekrutteringskanaler. Et bureau har også succes med LinkedIn, mens et andet har gavn af Instagram. Det er blevet lettere at finde kvalificerede medarbejdere, lyder det også.
Virksomheder skal registrere sig hos Dansk Producentansvar senest 31. august 2024. GRAKOM giver her gode råd til, hvordan man kommer i gang.