Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ny CO2-pulje skal hjælpe SMV’er med at dokumentere deres CO2-aftryk

Ny CO2-pulje skal hjælpe SMV’er med at dokumentere deres CO2-aftryk
Signe Fribo
ESG-rådgiver Signe Fribo
Onsdag 08. februar 2023
27. februar åbnes der op for ansøgninger til CO2Puljen, som har det primære formål at støtte virksomheder, som ønsker at reducere deres klimaaftryk.

CO2Puljen er målrettet små og mellemstore virksomheder og giver mulighed for at søge om tilskud til udgifter relateret til dokumentation af CO2-udledning, kompetenceudvikling eller certificering gennem miljømærkning. Projekter med fokus på at opnå svanelicens eller blive ClimateCalc-certificeret vil med fordel kunne søge støtte hertil ved denne pulje.

Der ydes støtte til:

  • Tilkøb af klimamærkninger og officielt anerkendte miljømærker, såsom Svanemærket og EU Blomsten
  • Rådgivning til indsamling af den nødvendige data til at måle klimaaftryk (scope 1, 2 og 3) 
  • Rådgivning om relevante tredjepartsverifikationer, fx branche- eller produktspecifikke såsom ClimateCalc
  • Kompetenceudvikling af medarbejdere så virksomheder selv fremover kan monitorere og dokumentere klimaaftryk
  • Køb af rådgiver til at udregne og dokumentere klimaaftryk  

Projekterne skal desuden gøre virksomheden i stand til selv at arbejde videre med klimaregnskaber og reduktionsplaner og -tiltag, hvorfor der skal indgå et element af kompetenceudvikling i alle projekter.

Puljen er omfattet af en tilskudsramme på 50.000-150.000 kr. for et projektbudget, og din virksomhed kan søge om støtte til halvdelen af projektbudgettet. Dvs. at der vil blive givet støtte i form af en voucher på 25.000-75.000 kr. afhængigt af det samlede projektbudget. Tilskuddet skal medfinansieres i timer, kontant eller en kombination heraf. 

CO2Puljen har åbent for ansøgninger fra den 27/2 - 26/3 2023. Du kan læse mere her.

Kontakt GRAKOMs afdeling for ESG og bæredygtig udvikling hvis du vil høre mere.

Læs også
EU-regulativ om skovrydning bliver gældende fra slutningen af året. Der er fortsat en række uafklarede forhold, men grafiske virksomheder kan få mere at vide om, hvor langt man er på dette Intergraf-webinar.
Forståelsen hos folkeskoleelever hænger positivt sammen med at læse på papir, mens læsevaner på skærmen er minimalt relateret til læseforståelse.