Indtast din mail og få en mail med et link til nulstilling af adgangskode
Søg
Log Ind
Ny brancheforening skal samle hele kommunikations-Danmark
Tirsdag 09. juni 2015
Grafiske virksomheder, bureauer, distributører, medieproducenter, emballagevirksomheder og andre virksomheder inden for den samlede kommunikationsbranche får nu deres helt egen brancheforening.
Det sker med etableringen af den nye brancheforening Grakom, som skal varetage interesserne for virksomhederne i den danske kommunikationsbranche – hvad enten det drejer sig om dem, der arbejder med det grafiske udtryk, foto- og videoproduktion, trykning, medieproduktion, distribution eller markedsføring.
”Virksomheder inden for disse brancher er en del af hinandens værdikæde. Derfor er det på tide, at de får en samlet organisation til at kæmpe deres sag. Der sker nu med etableringen af Grakom,” siger Thomas Torp, adm. direktør i Grakom.
Han fortsætter:
”Virksomhederne har det til fælles, at de alle er med i processen fra den indledende idé og frem til det endelige produkt. Det være sig i form af en bog, en tryksag, en video, en emballage eller en internetannonce. Vores branche bidrager altså ikke kun med arbejdspladser og vækst. Den er også ansvarlig for den daglige videndeling mellem danskerne.”
Branche med 4000 virksomheder Grakom udspringer af Grafisk Arbejdsgiverforening, som særligt havde danske trykkerier blandt sine medlemmer. Men med det nye navn, etableringen af en ny brancheforening og tiltrækning af nye medlemmer vil Grakom repræsentere en klart større del af dansk erhvervsliv.
Således dækker ovennævnte værdikæde over mere end 4000 danske virksomheder, der til sammen omsætter for ca. 35 mia. kr. årligt, og som har mere end 25.000 beskæftigede.
Grakom repræsenterer i dag over 500 virksomheder og flere er på vej.
”Målsætningen er, at vi skal have betydeligt flere medlemmer. Det sker både med tilgang af virksomheder og ved at mindre brancheforeninger får muligheder for at tilslutte sig Grakom. Det vil også give os de muskler, der er nødvendige, når vi skal tage de svære kampe på Christiansborg, men det vil også betyde, at vi kan tilbyde en bedre og helt branchespecifik rådgivning og service til medlemmerne, ligesom vi kan blive omdrejningspunktet for netværk og videndeling i branchen,” siger Thomas Torp. Omfattende politisk program For nylig meldte regeringen ud, at den omdiskuterede reklameafgift – efter at have været mere end tre år på tegnebrættet – nu endelig bliver droppet. Den nyhed vakte naturligt stor glæde hos Grakom, da den betyder, at 600 jobs, der ellers var i fare, nu bliver reddet. Foreningen har været en drivende kraft i modstanden mod afgiften.
Det betyder dog langtfra, at det politiske arbejde nu bliver sat på stand by i Grakom.
”Samlet er der tale om en branche, hvor den teknologiske udvikling har vendt op og ned på det meste i løbet af de seneste 20 år. Det betyder også, at der er store opgaver foran os med at forny og styrke de politiske rammevilkår for branchen. Efter det kommende folketingsvalg skal der både ses på mediestøtte, på distributionsudfordringer og så er der konstant et behov for at forsvare den kommercielle ytringsfrihed som vores branche lever af,” siger Thomas Torp. Har du spørgsmål eller ønsker du yderligere kommentarer, er du velkommen til at kontakte Thomas Torp på +45 2521 8580 eller tt@ga.dk.
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.