Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Nu kan man søge om støtte fra Ugeavispuljen

Nu kan man søge om støtte fra Ugeavispuljen Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 24. august 2023
Medieforliget lige inden sommerferien indeholdt bl.a. en pulje til ugeaviser. Puljen, der i år er på 43,1 mio. kr. er nu åbnet for ansøgninger. Deadline er den 21. september.

Medieaftalen, der blev indgået lige før sommerferien, indeholdt en pulje til ugeaviserne på 43,1 mio. kr. allerede i 2023 og 52,8 mio. årligt i perioden 2024-2026.

Puljen for at søge støtte er netop åbnet. Deadline for ansøgning er den 21. september kl. 14.00.

Der kan søges støtte til både trykte og digitale ugeaviser med en redaktionel produktion, og støtten udmåles på baggrund af ugeavisens redaktionelle omkostninger.

Ordningen er målrettet udgivere af trykte og digitale lokale ugeaviser eller ugeavislignende publikationer, herunder foreninger, fonde og selvejende institutioner.

Det er Medienævnet, der administrerer og uddeler tilskud fra Ugeavispuljen.

Læs mere og søg støtten her

 

Læs også
GRAKOM bakker generelt op om den nye medieaftale, der støtter både ugeaviser og magasiner. Men både tidsaspektet og tvivl om krav til antallet af redaktionelle medarbejdere skaber usikkerhed. Desuden undrer GRAKOM sig over et kriterie i udkastet til lovforslaget, der ikke var med i selve medieaftalen.
GRAKOMs konstituerede adm. direktør, Christian Jensen, er tilfreds med den store og brede opbakning til magasinbranchen i den netop indgåede medieaftale.