Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Mismatch mellem kundernes efterspørgsel efter hurtigere leveringstider og virksomhedernes investeringer

Mismatch mellem kundernes efterspørgsel efter hurtigere leveringstider og virksomhedernes investeringer Graeme Richardson-Locke, FESPAs Head of Associations & Technical Lead, præsenterede Print Census 2023 - her i Ballerup
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 16. november 2023
FESPAs rapport om trends og tendenser inden for digitaltryk og storformat, Print Census 2023, kan inspirere alle virksomhedsledere inden for kommunikationsindustrien. FESPA Denmark var vært for to arrangementer, hvor highlights fra rapporten blev gennemgået.

I denne uge blev FESPAs rapport om trends og tendenser inden for digitaltryk og storformat præsenteret for FESPA Denmarks medlemmer på to medlemsarrangementer i henh. Fredericia og Ballerup. I alt omkring 40 deltagere fik en gennemgang af FESPAs Head of Associations & Technical Lead, Graeme Richardson-Locke, som var glad for at kunne præsentere rapporten, som ikke har været udgivet siden 2018 pga. Covid-19.

Undersøgelsen bag rapporten har 1.778 besvarelser fra hele verden og respondenterne er ledere inden for FESPAs segment: Digitaltryk og storformat, heraf er der 62 svar fra virksomhedsledere i de nordiske lande.

Men selvom man måske arbejder i et andet segment i den grafiske industri – eller inden for kommunikation i det hele taget – kan der godt være inspiration at hente fra undersøgelsens hovedresultater.

Virksomhedsledere generelt har fx en tendens til at mene, at det kommer til at gå deres egen virksomhed bedre end branchen generelt.

Det har virksomhedsledere inden for FESPA-segmentet også: 71 pct. er meget eller rimelig optimistiske i forhold til fremtiden for deres egen virksomhed, mens 57 pct. er i samme grad optimistiske for branchen som helhed.

Det mest interessante i den sammenhæng er måske den lave andel af respondenter, der er positive for fremtiden. FESPA har nemlig også tal for, hvor hvordan det har udviklet sig siden 2007, hvor man udkom med den første Print Census Report og tallet for 2023 er det laveste i alle årene.

Fespa Spørgeskema 2023 (1)

Sådan vil grafiske virksomhedsledere investere

Virksomhedslederne har dog en ide om, hvad der skal til for at imødegå en eventuel nedgang. Rapporten viser nemlig, at når de investerer, så er det for at komme ind på nye markeder med nye produkter.

Og det gælder uanset om det er teknologiske investeringer eller andre investeringer.

Dernæst skal nye investeringer øge trykkvaliteten, reducere omkostningerne, øge kapaciteten og øge hastigheden i produktionen.

 

Fespa Spørgeskema 4 2023 (2)

Stigning i efterspørgsel efter hurtigere leveringstid

Der er et mismatch mellem virksomhedsledernes prioritet om at øge hastigheden, som ligger på fjerdepladsen over prioriteter, og det, at hurtigere leveringstid er den type kundeefterspørgsel, der har været mest stigende i den senere tid. Dernæst har det at kunne købe i mindre oplag samt efterspørgsel efter versionering/personalisering været mest stigende.

Fespa Spørgeskema 2 2023

Når nu hurtigere leveringstider er har været mest stigende som efterspørgsel, undrer det markedschef i GRAKOM, Michael Brochmann, at 56 pct. ikke har planer om at investere i web2print:

”Det kan undre, når der er stigende krav om hurtigere leveringstider og fleksibilitet i form af at kunne købe i mindre oplag og versionere, at mere end halvdelen af respondenterne ikke påtænker at investere i web2print løsninger, og at mere end 60 pct. ikke påtænker at indføre MIS i deres forretning.”

Michael Brochmann fortsætter:

”Kravene fra kunderne om nem tilgang til bestilling og tilpasning af ordrer harmonerer ikke med tendensen til at branchen tilsyneladende i stor stil fastholder den traditionelle og mere langsommelige ordrehåndtering.”

Fespa Spørgeskema 5 2023 (2)
Deltagere FESPA Census November 2023

Nogle af deltagerne på mødet på Hotel Lautrup Park i Ballerup, inkl. GRAKOMs markedschef, Michael Brochmann, i forgrunden, som ved slutningen af mødet reklamerede for en medlemstur til FESPA Global Print Expo 2024 i Amsterdam til marts næste år, World Wrap Masters Denmark i Fredericia også i marts næste år samt Club FESPA-online, hvor man kan finde inspiration om, hvad der sker inden for digitaltryk og storformat.

Læs også
Ferie og sygdom
27/06/2024
Det sker desværre, at medarbejdere bliver syge før eller under deres ferie. Det afgørende i den forbindelse er, om sygdommen er opstået før eller efter feriens begyndelse.
CMO trendanalysen fra MyResearch kommer ud med de højeste forventninger til væksten i marketingbudgetterne siden 2018.