Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Med en investering på 100.000 euro opgraderes ClimateCalc til fremtiden

Med en investering på 100.000 euro opgraderes ClimateCalc til fremtiden
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 02. februar 2023
ClimateCalc vil få en markant forbedret brugeroplevelse og selve produktberegningen bliver forbedret på en række områder, ligesom det bliver nemmere for virksomhederne at opdatere deres data over papir og andre printsubstrater.

ClimateCalc har været i brug i den europæiske grafiske branche i ti år og står overfor en omfattende opgradering med en investering op mod 100.000 euro bare i første trin af opgraderingen, der forventes afsluttet primo 2023

Det har den europæiske forening International Association ClimateCalc besluttet på generalforsamlingen i juni måned 2022.

Udover et bedre visuelt udtryk og en tidssvarende teknologi vil opgraderingen også komme med en markant forbedret brugeroplevelse. Selve produktberegningen bliver forbedret på en række områder, ligesom det bliver nemmere for virksomhederne at opdatere deres data over papir og andre printsubstrater.

På en ny fane i klimaregnskabet vil virksomhederne fremover kunne analysere deres væsentligste nøgletal over energiforbrug og udledning af CO2. Det bliver desuden muligt at oprette brugere på forskellige niveauer, så nogle brugere kan administrere virksomhedens klimaregnskab, mens andre f.eks. kun kan lave produktberegninger.

Den nye version af ClimateCalc gør det muligt for en grafisk virksomhed at dele en produktberegning med andre virksomheder, der anvender ClimateCalc. Det bliver således muligt for f.eks. et forlag eller andre virksomheder, der ikke har egen produktion, at indregne ekstern produktion i deres eget klimaregnskab og deres egne beregning af produkter. Det bliver også muligt for virksomheder med flere lokationer at dele data på printsubstrater på tværs af lokationer, så oplysningerne kun skal vedligeholdes et sted.

Når første trin i opgraderingen er gennemført, skal næste trin i opgraderingen prioriteres og planlægges. Her forventes der et fokus på bedre tilpasning af ClimateCalc til forskellige printsegmenter samt særlig fokus på API-integration, der kan gøre det muligt for virksomheder at skabe forbindelse mellem deres ordrestyrringssystem og ClimateCalc. 

ClimateCalc
ClimateCalc er et internationalt beregningsværktøj, der er udviklet til den grafiske branche og som kan beregne udledningen af CO2 fra grafiske virksomheder og deres produkter på baggrund af internationale standarder. ClimateCalc anvender data fra internationale anerkendte databaser kombineret med specifikke data fra den grafiske virksomhed og produktspecifikke data fra leverandørerne af printsubstraterne.

Artiklen blev første gang bragt i GRAKOMs blad, Kommunikationsindustrien i december 2022.

Læs også
Årsagen er, at de engelske konkurrencemyndigheder vil sikre sig, at et alternativ ikke forværrer konkurrencen på markedet.
GRAKOM hilser kulturministerens initiativ velkommen og opfordrer til, at han også indtænker bogtrykkerbranchens vilkår og perspektiver, når han vil give forfattere og forlag bedre muligheder som følge af e-bøgernes indtog.