Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ledige trykkeriarbejdere fra Tyskland

Ledige trykkeriarbejdere fra Tyskland
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 08. juni 2023
Flere hundrede trykkere står til at miste deres job inden for det næste års tid. Hvis du mangler medarbejdere, er der måske mulighed for at tiltrække nogle fra Tyskland.

Det forlyder, at flere store trykkerier i Tyskland lukker inden for det nærmeste år, og dermed efterlader mange arbejdsløse trykkere.

Det drejer sig om Frankfurter Societäts-Druckerei i Mörfelden nær Kassel, som lukker i slutningen af 2024. Her vil 155 medarbejdere miste deres job.

I Ahrensburg, nordøst for Hamburg, lukker to offsettrykkerier. Det er mediekoncernen Axel Springer, der lukker sin trykafdeling i august 2024, og dermed mister omkring 100 medarbejdere deres job.

Prinovis, der er ejet af Bertelsmann, er det andet trykkeri i Ahrensburg, der lukker pr. januar 2024 og et sted står der, at det er 545 medarbejdere, der dermed mister jobbet. Et andet sted er tallet ca. 300.

Endelig lukker trykkeriet Kieler Nachrichten i Moorsee nord for Bremen i slutningen af 2023. Her mister 45 medarbejdere deres job.

”Der kan være interesse for at få job i trykkeribranchen i Danmark, for dem, der mister deres arbejde inden for de næste 12 måneder,” siger Jürgen Kraph, der er fagssekretær i den tyske fagforening Vereinte Dienstleistungsgewerkschaft, Ver.di.

GRAKOMs medlemmer er velkomne til at henvende sig direkte til ham på mail juergen.krapf@verdi.de for eventuelle flere oplysninger.

Læs også
EU-regulativ om skovrydning bliver gældende fra slutningen af året. Der er fortsat en række uafklarede forhold, men grafiske virksomheder kan få mere at vide om, hvor langt man er på dette Intergraf-webinar.
Forståelsen hos folkeskoleelever hænger positivt sammen med at læse på papir, mens læsevaner på skærmen er minimalt relateret til læseforståelse.