Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Kulturministeren: Sådan bruger jeg medierne

Kulturministeren: Sådan bruger jeg medierne
Torsdag 09. marts 2023
Kulturminister Jakob Engel-Schmidt er hovedtaler på KOMM Dagen, og bruger selv kommunikation til at komme med politiske budskaber.

Kulturminister Jakob Engel-Schmidt er meget synlig på de sociale medier. Vi har haft en kort snak med ministeren om hans kommunikationsstil og hans medievaner i anledning af, at han er en af hovedtalerne på KOMM Dagen den 23. marts.

Jakob Engel-Schmidt fortæller, at han i forhold til sociale medier, er det især Twitter og Instagram han bruger til sin kommunikation.

På spørgsmålet om han selv slår opslag op eller om det er andre, der står for hans kommunikation på de sociale medier, svarer han:

”Der er ingen fra ministeriet, der har adgang til mine sociale medier, heller ikke min rådgiver. Den Jakob man møder på de sociale medier, er også den man møder i virkeligheden.”

Et eksempel på, at det ikke blot er statusopdateringer om, hvilken snor han eventuelt klipper over, eller hvem han besøger, kunne man se af et tweet i slutningen af januar, hvor han skrev: ”Fra i morgen tidlig vajer Dannebrog igen over Kronborg.”

Baggrunden var, at man på Kronborg havde besluttet at droppe flaghejsningen i forbindelse med en besparelse.

Det gav både reaktioner som ”Effektiv kulturminister, vi har fået,” og ”Tak for hurtig reaktion. Det er første gang, at jeg oplever en minister reagere så hurtigt på et paragraf 20 spørgsmål, jeg har stillet. Stærkt!”. Men også reaktioner som, at ”Detaljestyring på højt niveau. Skulle vi ikke væk fra det?”.

Jakob Engel-Schmidt siger selv:

”Jeg synes ikke, at der er noget i vejen for at skrive på de sociale medier, når man ser noget politisk, man gerne vil gøre noget ved. Det synes jeg kun er en styrke."

Kulturministerens medieforbrug

Udover brug af sociale medier, har Jacob Engel-Schmidt naturligt nok et stort medieforbrug, og han læser medier både analogt og digitalt.

”Jeg læser stort set alle landsdækkende medier online, aften før de udkommer. Derudover læser jeg bl.a. den fysiske udgave af Euroman og filmmagasinet Ekko. Jeg har desværre markant mindre tid til at læse både blade og bøger, end jeg havde før jeg blev minister, og der skal jo også være tid til at være sammen med min bedre halvdel,” siger han, og tilføjer, at det selvfølgelig også bliver til at se fx Drive to Survive på Netflix samt forskellige danske film og serier som fx Carmen Curlers på DR1.

Den aktuelle politiske situation

På KOMM Dagen vil Jakob Engel-Schmidt komme ind på den aktuelle politiske situation nærmere betegnet hvad erhvervslivet generelt og kommunikationsbranchen specifikt forvente af regeringen.

Se programmet fra KOMM Dagen her, hvor du også kan tilmelde dig. Der er begrænsede pladser tilbage.

Læs også
Vores ønsker og bekymringer er blevet hørt. Med den nye folkeskoleaftale kommer der langt flere trykte bøger i skoletasken, skriver GRAKOMs adm. direktør Carina Christensen i dette debatindlæg.
Absolute Flexo Future bliver i år afholdt i Helsingør den 4. april. Se programmet her.