Indtast din mail og få en mail med et link til nulstilling af adgangskode
Søg
Log Ind
Kulturministeren kickstarter mediestøttedebatten
Fredag 05. maj 2017
Til efteråret skal medieforliget genforhandles, og som et tilløbsstykke til de politiske forhandlinger inviterede kulturminister Mette Bock alle interesserede til debatmøde om fremtidens danske medieindhold. Thomas Torp, direktør i Grakom, var med, og ser frem til forhandlingerne til efteråret.
Der var fuldt hus, da kulturminister Mette Bock i går afholdt ”Kick-off-konference om fremtidens danske medieindhold” på SDU i Odense. Det nuværende medieforlig skal genforhandles, og som optakt til de politiske forhandlinger vil regeringen med kulturministeren i spidsen åbne for borgernes input.
»Vi står overfor mange udfordringer, som jeg synes, vi skal adressere. Vi er under et kæmpe pres fra internationale aktører som Facebook, Netflix osv., og den konkurrence vil ikke falde i de kommende år,« sagde kulturminister Mette Bock, da hun åbnede dagens mediekonference.
På dagens program var blandt andet oplæg om danskernes medieforbrug og fremtidens medieindhold, som breder sig til mange platforme.
Thomas Torp, direktør i Grakom, er ikke i tvivl om, at medieforliget og især mediestøtten trænger til at blive opdateret, så det svarer til det mediebillede, vi ser i dag.
»Vi kan se på mediebilledet i dag, at den måde, som vi har indrettet mediestøtten på, faktisk er gammeldags. De forskellige platforme smelter sammen, og det betyder også, at mediestøtten burde fokusere mindre på platformen og mere på indholdet,« siger Thomas Torp.
Han understreger yderligere, at Grakom er optaget af, at der også bliver lige konkurrence mellem de forskellige typer af medier.
I januar 2013 indgik Enhedslisten og den daværende regering med Socialdemokraterne, Radikale og Socialistisk Folkeparti aftale om den nuværende mediestøtte. De fire partier mistede imidlertid flertallet ved sidste valg, og Lars Løkke Rasmussen varslede i sit regeringsgrundlag en ”evaluering af ordningen” samt ”nye forhandlinger” om ”justeringer i aftalen”.
Sådan kommer debatten og forhandlingerne til at forløbe Konferencen om fremtidens danske medieindhold er startskuddet til flere debatmøder rundt i landet, som vil foregå fra maj-september. I disse måneder vil kulturministeren spørge borgerne om, hvilket dansk medieindhold, der er vigtigt, og bør anses for afgørende i fremtiden.
Til september bliver borgenes og andres forslag til dansk medieindhold offentliggjort. Herefter forsætter debatten med mediebranchen interessenter, politiske ordførere mv. Her skal det blandt andet diskuteres hvem, der kan producere og distribuere danskproduceret indhold og i hvilket omfang, det kræver offentlig støtte.
Regeringen vil derefter offentliggøre sit udspil til et nyt medieforlig, og de politiske forhandlinger vil begynde. Hvis alt går efter planen træder den nye medieaftale i kraft ved årsskiftet 2018/2019.
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.