Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Konference samlede trykkeribranchen om bæredygtighed og innovation

Konference samlede trykkeribranchen om bæredygtighed og innovation Foto: Intergraf
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Onsdag 14. juni 2023
Mark Fabisch fra publisher-virksomheden Bertelsmann pointerede på konferencen vigtigheden af, at trykkerierne prioriterer fortsatte investeringer i og initiativer omkring enegieffektiviseringsområdet.

Bæredygtighed, nye trends og teknologier var på dagsordenen på den nyligt overståede konference Print Matters for the Future i Riga, som var arrangeret af Intergraf og NOPA.

Omkring 100 branchefolk fra 22 lande blev bl.a. præsenteret for de seneste data fra Smithers om printmarkedet, der viste en forventning om vækst inden for inkjet-teknologien, mens offsettrykning vil fastholde sin position, især når det kommer til håndtering af store mængder.

Mark Fabisch fra publisher-virksomheden Bertelsmann pointerede, at det er vigtigt at trykkerierne  prioriterer fortsatte investeringer i og initiativer omkring enegieffektiviseringsområdet  for at følge med andre brancher, skriver Intergraf i en pressemeddelelse.

Mark Fabisch tilføjede, at han støtter Intergrafs tilgang til måling og reduktion af klimaaftryk som er beskrevet i branchens samlede klima-rammeværk.

GRAKOM’ direktør for ESG og bæredygtig udvikling, Carsten Bøg, ser denne opfordring som et klart signal om at publisher-området har fokus på deres leverandører og deres bidrag til at nedbringe det samlede klimaaftryk for deres bøger og magasiner.

”Jeg kan næsten ikke understrege nok, hvor vigtigt det er for den europæiske branches trykkerier, at vi er lykkedes med at opbygge så solidt et rammeværk for branchens klimaarbejde. Vi er i dag rustet til tænderne ved både at have en international branche-klimastandard, et klimaberegningsværktøj i form af ClimateCalc og endelig et Roadmap, der sætter rammerne for arbejdet med klimaregnskab, mål, handling og samarbejde med kunderne. Endelig og ikke mindst, så er dette fundament som skræddersyet til at opfylde de nye lovgivningsmæssige rapporteringskrav på klimaområdet,” siger Carsten Bøg, der selv deltog i konferencen.

Carsten Bøg Foto Bent Nygaard 5236 2 1600

Carsten Bøg, direktør for ESG & bæredygtig udvikling i GRAKOM

Kunstig intelligens, som har været i kraftig fremmarch det seneste godt halve år, blev også berørt på konferencen. Her fortalte Ivs Zenne, der er docent på Kunstakademiet i Letland, , at den grafiske industri lige som flere andre, gennemgår en transformation, hvor kunstig intelligens betyder automatiserede processer og forbedret funktionalitet. Det kan dog også vække bekymring, mente Ivs Zenne, i forhold til beskæftigelsen i branchen.

Læs også
EU-regulativ om skovrydning bliver gældende fra slutningen af året. Der er fortsat en række uafklarede forhold, men grafiske virksomheder kan få mere at vide om, hvor langt man er på dette Intergraf-webinar.
Forståelsen hos folkeskoleelever hænger positivt sammen med at læse på papir, mens læsevaner på skærmen er minimalt relateret til læseforståelse.