Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Klimaberegneren ClimateCalc er nået ud til Danske Banks kunder

Klimaberegneren ClimateCalc er nået ud til Danske Banks kunder
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 11. september 2023
Danske Bank fremhæver Gad Forlags brug af ClimateCalc til at kunne beregne 90 procent af forlagets bogproduktion.

Danske Bank har i en artikel sat fokus på Gads Forlags brug af klimaberegneren ClimateCalc, der har gjort det muligt at beregne Co2-udledningen på den enkelte bog.

I artiklen fortæller produktionschef i Gads Forlag, Bo Borum, hvordan man kom i gang med at beregne co2-udledningen på bøgerne:

”Da vi for år tilbage opdagede, at der findes en certificeret måde at opgøre CO2-udledningen på bogproduktion, var min første tanke, at sådan et nøgletal skal vi have,” siger han om klimaberegneren ClimateCalc, der er udviklet af Intergraf i samarbejde med GRAKOM.

Et af Gad Forlags strategispor er bæredygtighed, hvor man især på at synliggøre co2-udledningen, og i Danske Banks artikel opfordrer adm. direktør for Gads Forlag, Mette Jokumsen, andre virksomheder til at overveje at opgøre deres Co2-forbrug ved at bruge en branchestandard:

”Gå bare i gang og start med at definere, hvad man kan her og nu. Vi vil gerne kunne det hele, men det er bare med at kaste sig ud i det i stedet for at vente på den store forkromede løsning. Undersøg i stedet for, hvad der findes af branchestandarder og brug dem som springbræt til at komme videre.”

Fra GRAKOMs direktør for ESG & bæredygtig udvikling, Carsten Bøg lyder det:

”Det er positivt, når kunder stiller krav om solid og veldokumenteret viden på klimaområdet, og det er netop den viden, Gads Forlag leverer med ClimateCalc. Det sikrer samtidig, at der til stadighed bliver arbejdet med produktion og levering af bøger med et fortsat lavere klimaaftryk, og det er godt for samfundet.”

Læs artiklen på Danske Banks hjemmeside.

Læs også
Gads Forlag sætter nu hver enkel bogs CO2-udledning på bogomslaget, så det bliver synligt for læserne. Beregningen sker med ClimateCalc. Og det valg var ikke svært, siger Gads produktionschef.
ClimateCalc vil få en markant forbedret brugeroplevelse og selve produktberegningen bliver forbedret på en række områder, ligesom det bliver nemmere for virksomhederne at opdatere deres data over papir og andre printsubstrater.