Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ikonlabel: Hvis vi vil tiltrække unge til vores branche, er der ingen vej udenom

Ikonlabel: Hvis vi vil tiltrække unge til vores branche, er der ingen vej udenom Foto: Colourbox
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Mandag 21. oktober 2024
Ikonlabel ser certificeringer inden for miljøledelse som uundgåeligt, hvis man vil tiltrække unge medarbejdere. Frederik Krause fortæller, at man tager skridtet fuldt ud, når man efter både et grønt cirkulært omstillingsprojekt, en miljøledelsescertificering, nu også vil certificeres inden for kvalitetsledelse. Han er meget tilfreds med GRAKOMs konsulenter, der har hjulpet hele vejen igennem 14001-certficeringen.

”Det virker som et meget højt bjerg, der skal bestiges, når man står for foden af det.” 

Sådan lyder det fra direktør Frederik Krause hos Ikonlabel (tidl. Tickotryk) om beslutningen at få virksomheden certificeret inden for miljøledelse (ISO 14001).

Han tog skridtet, fordi han ikke syntes, at der var nogen vej uden om. Det var ikke kun, fordi der er flere og flere kunder, der efterspørger miljøvenlige leverandører. Det var faktisk primært for at kunne tiltrække medarbejdere.

”Vi er en industri, hvor der er relativt mange ældre mennesker. Vi vil gerne have nogle flere unge, og hvis vi skal gøre os attraktive over for dem, så skal vi gøre noget godt for miljøet.”

Og så har processen vist sig også at professionalisere virksomheden, fortæller Frederik Krause. Det handler bl.a. om, at man nu er blevet meget bedre til at gøre tingene rigtigt første gang. 

”Dermed undgår vi spild, og det er for det første langt mere miljøvenligt, og for det andet sparer det os for tid og penge,” siger Frederik Krause og fortsætter:

”Der har været flere øjenåbnere i forbindelse med processen, og vi har fået et super godt overblik over, hvad vi før gjorde, der ikke var hensigtsmæssigt og som ikke var miljøvenlige. Vi har fået mere systematik ind i virksomheden.

Ikonlabel startede med et GCO – grønt cirkulært omstillingsprojekt - for at komme i gang med at arbejde med den grønne omstilling, hvor man kiggede på affaldshåndteringen i alle dele af virksomheden. CGO var i dette tilfælde en forløber for en ISO 14001-certificering, og derfor valgte Frederik Krause at gå skridtet videre nu, hvor man var i gang.

”Vi havde samtaler med forskellige konsulenter, og vi valgte at gå med GRAKOMs konsulenter. De har totalt styr på den grafiske branche, og det var en fordel for os, som er en lille trykkerivirksomhed og ikke har nogen decideret ansat til at tage sig af miljøledelse.”

Vil videre med endnu en certificering

Selvom det har været en krævende proces at få en certificering inden for miljøledelse, fortæller Frederik Krause, at det også har været enormt spændende, og at man har valgt at gå skridtet videre og tage en ISO 9001-certificering, som er en kvalitetsledelsescertificering, der optimerer processer og derigennem øger effektiviteten og produktiviteten.

Til implementering af ISO 9001-certificeringen vil man også tage fat i GRAKOM, fortæller Frederik Krause.

”GRAKOMs dygtige konsulenter har været rigtig gode sparringspartnere for mig, og de har både holdt os til ilden og haft forståelse for, at vi havde andre ting at tage os af. Jeg glæder mig til vi skal i gang med 9001-certificeringen, det bliver helt sikkert også en spændende og lærerig proces.”

ISO 14001 kan også bruges af bureauer 

GRAKOMs ESG-konsulent Jonas Vinther Pedersen er en af de konsulenter, der har hjulpet Ikonlabel.

”Vi har hjulpet Ikonlabel hele vejen fra planlægning og etablering , til færdigt certficeret ISO 14001-system. Vi kan også hjælpe Ikonlabel og andre virksomheder i den grafiske branche med den løbende vedligeholdelse af systemet samt varetage den interne audit og deltage ved den årlige ledelses evaluering,” siger Jonas Vinther Pedersen.

Han fortæller også, at det pt er muligt at søge støtte til rådgivning af projekter inden for den grønne omstilling.

”Netop ISO 14001 kan være en oplagt mulighed at implementere i både mindre og store virksomheder, og vi står altid klar til at hjælpe. ISO 14001 er ikke kun relevant for produktionsvirksomheder, men kan også med fordel implementeres i virksomheder inden for bureausegmentet, der ønsker at styrke ”Governance-delen” i deres samlede ESG-aktiviteter” siger Jonas Vinther Pedersen.

Er du interesseret i at høre mere om mulighederne, så kontakt GRAKOMs afdeling for ESG og bæredygtig udvikling.

 

Læse mere om SMV-puljen på: Rådgivning | Virksomhedsprogrammet

Læs også
Hele 83 pct. i Bureaubiz' bureaulederundersøgelse anser AI som det vigtigste forretningsområde i de næste seks måneder. Bureaubranchen er nået til fase 3, siger Henrik Jensen, der har forskningen i ryggen.
EU’s Ministerråd har netop vedtaget PPWR-forordningen, som stiller ambitiøse krav om minimumsmål for, hvor meget emballage, der skal være af genanvendeligt materiale, og hvor meget der skal kunne genbruges. Der er også krav til at minimere og undgå unødvendigt emballage.