Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Ikke grundlag for at afskedige medarbejder pga. brev fra kolleger

Onsdag 10. juni 2015

Afskedigelsesnævnet afgav tilkendegivelse den 6. december 2011 i en sag, der angik, hvorvidt opsigelse af en medarbejder begrundet i samarbejdsvanskeligheder var saglig.

Medarbejderen anførte, at arbejdsgiveren ikke havde godtgjort, at medarbejderen var hovedårsag til samarbejdsproblemerne, og at hun ikke havde modtaget en skriftlig advarsel, samt at arbejdsgiveren ikke kunne dokumentere at have givet hende en mundtlig advarsel.

Arbejdsgiveren udtalte, at denne havde afskediget hende på grundlag af en modtaget skrivelse, der var underskrevet af ni medarbejdere, og hvori det var anført, at ”intrigerne stopper aldrig, nu vil vi simpelthen ikke mere...”, og at de ville opsige deres stillinger, hvis ikke arbejdsgiveren afskedigede den pågældende medarbejder. Arbejdsgiveren anførte, at der med brevet var tale om et ultimatum, hvormed arbejdsgiveren ikke havde andet valg end at afskedige medarbejderen. Desuden gjorde arbejdsgiveren gældende, at denne via sin ledelsesret var berettiget til at vælge, hvem der skulle afskediges for at kunne løse samarbejdsproblemerne.

Opmanden i afskedigelsesnævnet lagde til grund, at der var samarbejdsproblemer på arbejdspladsen, men at arbejdsgiveren ikke i tilstrækkeligt omfang havde godtgjort, at samarbejdsvanskelighederne skyldtes den opsagte medarbejder, samt at arbejdsgiveren trods brevets ordlyd havde haft mulighed for at foretage mindre indgribende foranstaltninger end afskedigelse såsom omfordeling af medarbejderne mellem virksomhedens tre afdelinger. Det blev yderligere nævnt, at arbejdsgiveren ikke havde godtgjort, at medarbejderen havde modtaget en mundtlig advarsel.

Opmanden fandt herefter, at afskedigelsen var usaglig og tilkendte medarbejderen en godtgørelse på 25.000 kr. Medarbejderen havde knap 5 års anciennitet på opsigelsestidspunktet.

Kilde: Afskedigelsesnævnets tilkendegivelse af 6. december 2011, sag 20110475.

Læs også
GRAKOM går helt tilbage til 1875, da Foreningen af danske Bogtrykkere blev grundlagt. Formand Jesper Jungersen kaster et blik på en historie, hvor både markedet og teknologien har ændret sig markant, og hvor medlemmerne har tilpasset sig nye krav gennem generationer. I dag er udfordringerne fortsat at følge med forbrugernes behov og den teknologiske udvikling, men også at leve op til strenge lovkrav – især på ESG-fronten. Et område som GRAKOMs medlemmer satte i gang for mange år siden og har arbejdet med kontinuerligt.
For første gang holdes Labelexpo i Barcelona. Det sker den 16.-19. september 2025.