Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Her er en guide til, hvordan virksomheder kan bruge AI

Her er en guide til, hvordan virksomheder kan bruge AI Foto: Colourbox
Christian Jensen
Advokat Christian Jensen
Tirsdag 23. januar 2024
Digitaliseringsstyrelsen har udgivet en letlæselig guide til, hvordan virksomheder bruger generativ kunstig intelligens ansvarligt. Hent den her.

Digitaliseringsstyrelsen har i januar 2024 udsendt en syv sider lang og let læst guide om ansvarlig brug af generativ kunstig intelligens (AI). Guiden er et oplagt sted at starte, hvis man som virksomhed ønsker at skabe rammer for og få inspiration til, hvordan virksomhedens medarbejdere kan gøre brug af AI. Guiden foreslår, at virksomhedens ledelse forholder sig til følgende:

For det første: Hvilke AI-værktøjer ønsker ledelsen, at medarbejderne gør brug af til løsning af hvilke op­gaver?

For det andet: Hvilke regler skal gælde for medarbejdernes anvendelse af AI-værktøjer?

Og for det tredje: Hvordan sikres en effektiv og dynamisk implementering heraf?

Her er guiden til virksomheder om ansvarlig anvendelse af generativ kunstig intelligens

Læs også
I sidste uge bragte vi en artikel om bureaulederes syn på hjemmearbejde. I denne artikel fortæller seks medarbejdere, at de har forståelse for, hvis der skal være regler, og at det er vigtigt at møde ind for at styrke kulturen. Men: De værdsætter hjemmearbejde højt og fleksibiliteten i at have muligheden.
Biskop Henrik Stubkjær modtager de fleste af de kirkeblade, der bliver produceret og sendt ud i hans eget stift, Viborg Sogn. Og han udtaler stor bekymring for, at den netop vedtagne postlov kan få fatale konsekvenser ikke bare for kirken men for hele foreningsdanmark.