Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Her er ClimateCalc version 2.0

Her er ClimateCalc version 2.0
Per Kaae Hansen
Rådgivningschef Per Kaae Hansen
Onsdag 04. oktober 2023
Den nye ClimateCalc har fået en markant forbedret brugeroplevelse og selve produktberegningen er blevet forbedret på en række områder, ligesom det er blevet nemmere for virksomhederne at opdatere deres data over papir og andre printsubstrater.

ClimateCalc har været i brug i den europæiske grafiske branche i mere end ti år og er netop blevet opgraderet til en version 2.0 efter en længere udviklingsproces, som GRAKOM har stået i spidsen for.

Udover et bedre visuelt udtryk og implementering af en mere tidssvarende teknologi, så har opgraderingen medvirket til en markant forbedret brugeroplevelse samtidig med at der er indarbejdet en lang række forbedringspunkter, som brugerne har gjort opmærksom på gennem årerne.

Eksempelvis er selve produktberegningen blevet forbedret på en række områder, ligesom det er blevet nemmere for virksomhederne at opdatere deres data over papir og andre printsubstrater.

Andre markante forbedringer er, at en ny udviklings-fane i klimaregnskabet gør det muligt for virksomhederne at analysere deres væsentligste nøgletal over energiforbrug og udledning af CO2.

Det er desuden blevet muligt for virksomhederne at oprette brugere på forskellige niveauer, så nogle brugere kan administrere virksomhedens klimaregnskab, mens andre f.eks. kun kan lave produktberegninger.

Den nye version af ClimateCalc gør det muligt for en grafisk virksomhed at dele en produktberegning med andre virksomheder, der anvender ClimateCalc. Det er således muligt for f.eks. et forlag eller andre virksomheder, der ikke har egen produktion, at indregne ekstern produktion i deres eget klimaregnskab og deres egne beregning af produkter.

Det er også muligt for virksomheder med flere lokationer at dele data på printsubstrater på tværs af lokationer, så oplysningerne kun skal vedligeholdes et sted.

Hvis man ønsker en detaljeret præsentation af de nye funktioner i ClimateCalc version 2.0, kan man tilmelde sig dette webinar

ClimateCalc

ClimateCalc er et internationalt beregningsværktøj, der er udviklet til den grafiske branche og som kan beregne udledningen af CO2 fra grafiske virksomheder og deres produkter på baggrund af internationale standarder. ClimateCalc anvender data fra internationale anerkendte databaser kombineret med specifikke data fra den grafiske virksomhed og produktspecifikke data fra leverandørerne af printsubstraterne.

Læs også
EU-regulativ om skovrydning bliver gældende fra slutningen af året. Der er fortsat en række uafklarede forhold, men grafiske virksomheder kan få mere at vide om, hvor langt man er på dette Intergraf-webinar.
Forståelsen hos folkeskoleelever hænger positivt sammen med at læse på papir, mens læsevaner på skærmen er minimalt relateret til læseforståelse.