Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

GRAKOMs skilteforening runder 120 medlemmer

GRAKOMs skilteforening runder 120 medlemmer "Vi kan mærke en stor interesse for at være en del af det faglige fællesskab i brancheforeningen," siger adm. direktør for FESPA Denmark, Thomas Torp.
Mandag 27. februar 2023
"Vi kan mærke en stor interesse for at være en del af det faglige fællesskab i brancheforeningen," siger adm. direktør for FESPA Denmark, Thomas Torp. Som medlem af FESPA Denmark bliver man automatisk medlem af GRAKOM, hvor man kan trække på service og rådgivning inden for bl.a. miljø og HR. Desuden er der stor tilslutning til foreningens faglige events.

Der er markant fremgang i medlemstallet i FESPA Denmark, der er GRAKOMs brancheforening for virksomheder indenfor skiltning, storformat- og tekstiltryk.

”Vi kan mærke en stor interesse for at være en del af det faglige fællesskab i brancheforeningen. Siden vi etablerede FESPA Denmark for godt tre år siden, har vi fået 40 nye medlemmer på skilteområdet, og vi oplever en fortsat fremgang”, siger Thomas Torp, der er adm. direktør for både GRAKOM og FESPA Denmark.

FESPA Denmark har nu 120 medlemmer, og foreningen oplever et stort træk på både service, rådgivning og på foreningens faglige events. Særligt GRAKOMs rådgivning indenfor miljøområdet er af stor betydning for skiltevirksomhederne.

”Skiltevirksomhederne har behov for rådgivning om grøn omstilling, miljømærkning og energieffektiviseringer, og så er klimaet også kommet på dagsordenen på skilteområdet, og her kan vi hjælpe skiltevirksomhederne helt konkret med vores klimaberegningsværktøj ClimateCalc og vores omfattende og detaljerede viden om materialerne i en cirkulær økonomisk sammenhæng. For mange af vores nye medlemmer er det den afgørende faktor for indmeldelse”, siger Thomas Torp.

GRAKOM rådgiver også medlemsvirksomhederne om personaleforhold, og det er alt indenfor HR-jura, ansættelsesforhold og uddannelse, ligesom foreningen tilbyder pensionsordning, forsikringer og Danmarks billigste barselsfond. Medlemmerne af FESPA Denmark oplever ligesom mange andre brancher, at det kan være svært at tiltrække unge til branchen, og det gør det ikke nemmere, at de to uddannelser til skiltetekniker og grafisk tekniker, der leverer unge til skiltevirksomhederne, nu begge kun har én skole i landet:

”Det er vanskeligt at rekruttere elever og lærlinge fra uddannelserne, når der kun uddannes i Aalborg og Silkeborg. Det udfordrer virksomhederne, som skal til at vende tankegangen på hovedet og i stedet rekruttere unge lokalt og sende dem på skole. Det giver problemer, men vi prøver at hjælpe virksomhederne igennem det, og grafisk teknikeruddannelsen er heldigvis inde i en positiv udvikling. Vi har jo brug for at vi får uddannet unge mennesker til vores branche”, siger Thomas Torp.

FESPA Denmark er som navnet antyder, den danske del af den verdensomspændende organisation FESPA, der afholder den årlige FESPA Messe. GRAKOM arrangerer derfor netværksture til FESPA Messen, og det er både anledning for medlemmerne til at få ny inspiration og til at netværke. Og så er det også ved FESPA Messen, at der afholdes World Wrap Masters, hvor vinderen af FESPA Denmarks DM i wrapping deltager.

”Både turen til FESPA messen og World Wrap Masters er stærke succeser for FESPA Denmark. Det viser også, at branchen både har en stærk faglig interesse og et ønske om at netværke. Jeg er sikker på, at FESPA Denmark kommer til at blive endnu stærkere i de kommende år. Der er brug for en stærk brancheforening og et stærkt fagligt fællesskab”, siger Thomas Torp.

World Wrap Masters Denmark finder sted den 17.-18. marts i Fredericia. FESPA messen er den 23.-26. maj i München.

fespa-danmark-logo.png
Læs også
På FESPA Denmarks årsmøde på Nyborg Strand blev talentudvikling og uddannelse diskuteret, og selvom der ligesom i mange andre brancher er udfordringer med at tiltrække unge til branchen, var der optimisme i luften.
Der var skarp konkurrence til det sidste ved Danmarksmesterskaberne i wrapping - World Wrap Masters Denmark, fortæller dommer Ole Solskin. Vinderen blev Simon Manley Jokumsen, der nu skal med til VM senere på året.