Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

GRAKOMs FSC®-certificering og PEFC (TM)-certificering hjælper medlemmer med at indfri fremtidens lovkrav

GRAKOMs FSC®-certificering og PEFC (TM)-certificering hjælper medlemmer med at indfri fremtidens lovkrav Rådgivningschef i GRAKOM Per Kaae Hansen på Emballagedagen 2024
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Tirsdag 09. april 2024
Kravene til virksomheders rapportering af miljø og klimadata når nye højder, når vi nu går ind i det første år, hvor EU's direktiv til CSR-rapportering for virksomheder træder i kraft.

Selv om EU's direktiv til CSR-rapportering kun direkte berører større virksomheder i første omgang, så vil stort set alle komme til opleve krav til levering af dokumentation og data i forhold til relevante miljø- og klimaforhold. Når det kommer til tryksager, label-, emballage- og signprodukter, så vil netop dokumentation for sporbarhed af de substrater der indgår i produkterne være særlig relevant. GRAKOM oplever også fortsat en stigende efterspørgsel på rådgivning om FSC-certificeringer.

Især GRAKOMs gruppecertificering, som pt har knap 60 medlemmer. er efterspurgt af virksomheder, der producerer eller sælger produkter der er træfiber-baserede, siger GRAKOMs rådgivningschef Per Kaae Hansen:

”Vi oplever, at virksomhederne lægger vægt på de fordele, som en FSC- eller PEFC-gruppecertificering via GRAKOM medfører. Fordelene er bl.a. mindre administration, væsentlige økonomiske besparelser, og det at virksomheden får en personlig konsulent tilknyttet, som også kan rådgive om forhold som arbejdsmiljø mv.”

GRAKOMs FSC- og PEFC-rådgivning er for alle medlemmer, men som FSC-reglerne er nu, er det kun virksomheder med op til 15 ansatte, der kan blive medlem af GRAKOMs FSC gruppeordning.

”Det er rigtig ærgerligt for de større virksomheder, fordi det er en optimal løsning, fordi de virksomheder der er med i gruppeordningen oplever, at der altid er styr på ajourføring af procedurer og klargøring af dokumentation til audit og dermed også kvaliteten af FSC-sporbarheden i sig selv,” siger Per Kaae Hansen.

GRAKOM har dog også etableret en særlig serviceordning for virksomheder med flere end 15 ansatte, hvor det enkelte medlem opnår de samme rådgivningsfordele som i gruppeordningen.

From Grafisk var en af de første, der kom med i GRAKOMs FSC-gruppeordning

Som en af de første medlemmer af GRAKOMs FSC-gruppeordning, da den startede for omkring ti år siden, fremhæver direktør Tommy Sørensen fra From Grafisk især to fordele ved at være med i ordningen:

”For det første er det økonomisk den billigste måde at være FSC-certificeret, når vi ikke er større end vi er. For det andet slipper vi for at tage os af certificering og godkendelse. Det ordner GRAKOM. Vi får altid god hjælp og sparring fra GRAKOMs miljøkonsulenter, og det er let lige at ringe til en af dem, så vi er sikre på, at vi ikke gør noget forkert.”

Tommy Sørensen

Direktør Tommy Sørensen, From Grafisk

Foldingbox meldte sig ind i GRAKOMs FSC-gruppeordning lige efter virksomheden blev etableret

”Det er både nemmere og billigere," siger Christian Bach Jacobsen, på spørgsmålet om, hvorfor Foldingbox har meldt sig ind i GRAKOMs FSC-gruppeordning.

Christian Bach Jacobsen: “Det er et tydeligt krav ikke bare fra vores kunders side, men fra deres kunder. Dvs. detailleddet. De insisterer på, at de kun vil have FSC-certificeret papir og karton."

Foldingbox blev etableret i 2022 og fandt hurtigt ud af, at det godt kunne betale sig at være medlem af GRAKOMs ordning.

”Vi har oplevet at få filer på tryksager fra kunder, hvor de selv havde sat FSC på og selv fundet et logo, og det dur jo ikke. Med ordningen får vi en godkendelse hver gang fra GRAKOM på, at det hele er i orden. Det er nemt og det er billigt. Det er helt klart en gevinst for os at være med i GRAKOMs FSC-gruppeordning,” siger Christian Bach Jacobsen.

Christian Bach Jacobsen

Christian Bach Jacobsen, Foldingbox

Ønsker din virksomhed at kunne producere og/eller levere FSC- eller PEFC-certificerede produkter, eller ønsker du uddybende forklaring om FSC eller PEFC, så kontakt en af GRAKOMs konsulenter i ESG-afdelingen

ESG-rådgiver Jette Clausen Poulsen: 60 20 84 11, jcp@grakom.dk
ESG-rådgiver Sacha Erhardtsen: 93 40 09 49, se@grakom.dk
Rådgivningschef Per Kaae Hansen: 27 11 24 14, pkh@grakom.dk

 

Artiklen blev første gang bragt i GRAKOMs magasin Kommunikationsindustrien 1/2024

 

FSC C109833

PEFC/09-32-004

Læs også
For snart et år siden kunne magasinbranchen glæde sig over en politisk aftale, der styrkede branchen med 30 mio. kr. årligt over 3 år. Nu er det på høje tid, at pengene bliver udmøntet.
Hos onlinenichemediet for scenekunst, ISCENE, kan man ikke forstå, hvorfor freelancere ikke kan tælle med, hvis man vil søge den 30 mio. kroner store støttepulje til magasiner.