Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

GRAKOMs direktør: Jeg brænder for forretningsudvikling

GRAKOMs direktør: Jeg brænder for forretningsudvikling Foto: Thomas Steen Sørensen
Pia Osbæck
Redaktør Pia Osbæck
Torsdag 04. april 2024
"For mig er det afgørende, at vi i GRAKOM skal kunne yde topkvalificeret og relevant rådgivning til vores medlemmer hver eneste dag." Det siger GRAKOMs adm. direktør Carina Christensen i dette interview, som blev bragt første gang i GRAKOMs magasin for nylig.

”Det at drive forretning ligger i blodet på mig. Jeg brænder for virksomheders udvikling, deres vækstmuligheder og deres rammevilkår.”

Ordene kommer fra Carina Christensen, der tiltrådte som adm. direktør i GRAKOM den 1. oktober 2023.

Vi kommer her nærmere ind på, hvad hun bringer med sig ind i jobbet som administrerende direktør, og hvordan hun har oplevet branchen i det første stykke tid i direktørstolen, 

Carina Christensen kommer fra en stilling som adm. direktør i ITD, hvor hun fra januar 2017 stod i spidsen for brancheorganisationen for den danske vejtransport med over 700 medlemsvirksomheder og store kommercielle datterselskaber.

Carina Christensen er oprindeligt vokset op i en familieejet virksomhed, Rugballe Møbelfabrik A/S, der lå i Middelfart, hvor hun også selv bor. Hun overtog virksomheden efter sin far efter et løbende generationsskifte og drev møbelfabrikken i en længere årrække sideløbende med en politisk karriere.

”Forretningsudvikling og virksomhedsdrift ligger i mit DNA. Jeg er vokset op på en møbelfabrik, som min far startede op, og som jeg senere overtog. Derfor kender jeg også hjemmefra til de krav og forventninger, man som virksomhed har til sin brancheorganisation – udover at jeg i mange år har arbejdet som branchedirektør. For mig er det afgørende, at vi i GRAKOM skal kunne yde topkvalificeret og relevant rådgivning til vores medlemmer hver eneste dag, vi skal kunne udvikle og inspirere vores medlemsvirksomheder og deres medarbejdere, og vi skal tilbyde dem et relevant og stærkt netværk”, siger Carina Christensen.

Fra 2001 til 2011 sad Carina Christensen i Folketinget for Det Konservative Folkeparti. I alle årene var hun partiets erhvervsordfører – undtaget perioden 2006 til 2010, hvor hun var minister.

”Det er virksomheder og virksomhedsudvikling, som jeg brænder for og gerne vil arbejde med. Det var præcist det samme i min tid på Christiansborg, hvor jeg var erhvervsordfører, og hvor jeg satte en ære i at arbejde for at skabe gode rammevilkår og at gøre livet lettere for danske virksomheder”.

Den første tid hos GRAKOM har Carina Christensen brugt på at lære kommunikationsindustrien grundigt at kende ved at besøge medlemmer og samarbejdspartnere.

”Fra min tid i ITD kender jeg rigtigt meget til at drive en effektiv og professionel brancheorganisation. Nu handler det for mig om at få vilkårene og situationen for vores medlemmer i kommunikationsindustrien helt ind under huden. Det er meget vigtigt for mig, at alle vores services og ydelser er skarpe og relevante for eksisterende og nye medlemmer. Det kræver, at vi er tæt på vores medlemmer og ved præcist, hvor skoen trykker hos dem, og hvor de er på vej hen”.

Hvad har du taget med dig fra de besøg og møder, du har haft med medlemmerne indtil videre?

”Jeg har haft nogle særdeles gode møder med mange medlemmer i de første måneder, og alle har taget virkelig godt imod mig og udvist stor åbenhed og tillid. Det er jeg meget glad og taknemmelig for. Jeg oplever generelt, at vores medlemsvirksomheder er vækstorienterede, omstillingsparate og fremadskuende. De ved, at tingene går stærkt, og at de skal stå tidligt op for at følge med. Ingen læner sig tilbage. Alle ser frem, udvikler sig løbende og vil gerne levere det bedste til kunderne.”

Carina Christensen fortæller, at hun er meget positiv overfor branchens tilgang til markedet.

”Jeg kan rigtigt godt lide, at man griber mulighederne og finder en plads på den bane, der hele tiden ændrer sig. Der er parathed til forandringer og stor nysgerrighed overfor ny teknologi. Jeg har ikke mødt nogen, der ikke forholder sig til den nye teknologi.”

Hvad har ellers slået dig, når du har været rundt hos medlemmerne?

”ESG fylder meget hos mange af vores medlemmer, og det glæder mig meget at erfare, at vi i GRAKOM er særdeles stærke på hele ESG-området. Arbejdsret, markedsføringsloven, kunstig intelligens, datasikkerhed er andre temaer, der også fylder. Alt det skal vi have klart have blik for og viden om, så vi kan byde ind og støtte her også.”.

Carina Christensen tilføjer:

”Og så glæder det mig at se, at vores medlemmer er gode til deres forretning og håndværk. De er gode købmænd og er optaget af at udvikle sig og drive en effektiv forretning.”

Er der andet, du gerne vil fremhæve fra dine første måneder hos GRAKOM?

”Ja, jeg vil klart gerne fremhæve medarbejderne i GRAKOM. Det er en stor glæde at konstatere, at vi har så stærkt et hold i Odense. Vi har nogle virkelig kvalificerede og driftige medarbejdere, der altid står klar til at bistå medlemmerne”.

Blå bog

Oktober 2023: Adm. direktør i GRAKOM - Kommunikationsindustrien

2017 – 2022: Adm. direktør/Group CEO i ITD; brancheorganisation for den danske vejgodstransport med ca. 700 medlemsvirksomheder og store kommercielle datterselskaber, FDE A/S og Vialtis.

2015 – 2017: Direktør i Nordic Innovation (Oslo) under Nordisk Ministerråd med ansvar for nordisk samarbejde inden for erhvervspolitik og innovation.

2012 – 2015: Direktør i UdviklingVejen; erhvervsorganisation i Vejen Kommune med ca. 500 medlemsvirksomheder fra forskellige brancher.

2008-2010: Kulturminister

2007-2008: Transportminister

2006-2007: Familie- og forbrugerminister

2001 – 2011: Medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti; erhvervsordfører

2001 – 2014: Direktør og indehaver - Rugballe Møbelfabrik A/S

1999-2001: Produktudvikler Rugballe Møbelfabrik A/S

Uddannelse: Cand. Negot fra Syddansk Universitet 1999

 

Artiklen blev bragt første gang i GRAKOMs blad: Kommunikationsindustrien 1/2024.

Læs også
For snart et år siden kunne magasinbranchen glæde sig over en politisk aftale, der styrkede branchen med 30 mio. kr. årligt over 3 år. Nu er det på høje tid, at pengene bliver udmøntet.
Hos onlinenichemediet for scenekunst, ISCENE, kan man ikke forstå, hvorfor freelancere ikke kan tælle med, hvis man vil søge den 30 mio. kroner store støttepulje til magasiner.