Log ind Nulstil adgangskode

Annuller
Annuller

Grafisk teknikeruddannelsen skal bestå

Onsdag 18. maj 2016
Anders Mosumgaard, uddannelsespolitisk chef, GrakomDer vil stadig blive uddannet grafisk teknikere i fremtiden. Det forsikrer Grakoms uddannelsespolitiske chef, Anders Mosumgaard, på trods af at ingen skoler har udbudt uddannelsen fra august 2017.

"Det er stadig en meget relevant uddannelse for branchen". Så konkret lyder svaret fra Anders Mosumgaard på spørgsmålet om, hvorfor uddannelsen som grafisk tekniker også findes fra næste år.
"Der er en meget høj beskæftigelsesfrekvens. Når du er uddannet, så får du også job. Og den høje beskæftigelse viser jo, at uddannelsen stadig er relevant for arbejdsmarkedet."

I sidste måned kom det frem, at ingen af landets erhvervsskoler ønsker at udbyde uddannelsen fra august 2017.

Grakoms uddannelsespolitiske udvalg holdt møde om situationen 27. april. I udvalget sidder virksomhedsrepræsentanter sammen med Grakom, og på mødet var der stor enighed om, at uddannelsen som grafisk tekniker er den rigtige for branchen. Derfor vil uddannelsen bestå, siger Anders Mosumgaard fra Grakom: "Vi er i dialog med Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling, og det sandsynlige scenarie er, at en skole bliver pålagt at udbyde uddannelsen."

Grakom ser gerne, at uddannelsen findes på begge de to nuværende skoler, Tech College Aalborg og NEXT Uddannelse København, men er heller ikke modstander af at samle uddannelsen på én landsskole. "Det vigtigste for os er, at den eller de skoler, der udbyder uddannelsen, har viljen til uddannelsen og til at samarbejde konstruktivt med branchen og skabe en høj kvalitet. Det er vigtigere end det geografiske udbud for os," siger Anders Mosumgaard.
Dyr uddannelseSkolerne i Aalborg og København har peget på, at uddannelsen som grafisk tekniker er dyr at udbyde, blandt andet fordi den kræver indkøb af dyr teknologi. Men det er ikke et argument for ikke at udbyde uddannelsen, siger Anders Mosumgaard: "Uddannelsesstederne er jo til for at udbyde kvalitetsuddannelser til arbejdsmarkedet. Deres formål er ikke at tjene penge. Vi anerkender selvfølgelig, at de bliver drevet forretningsmæssigt, og at skolerne samlet set ikke kan drives med underskud. Vi synes bare, det er ærgerligt, at de ser enkeltvis på uddannelserne og så skærer de enkelte væk, der giver underskud."

Branchen har brug for op mod 80 nye uddannelsesaftaler om året, og Grakom anerkender, at der har været nogle år med en begrænset tilgang, ikke mindst på grund af krisen. Men billedet er ved at vende, og i år er der ifølge Anders Mosumgaard sket en stor stigning. "Her i første kvartal af 2016 er der allerede indgået 23 aftaler med virksomheder, så det er endnu et bevis på, at virksomhederne efterspørger de her elever," lyder det fra Grakoms uddannelsespolitiske chef.
Læs også
Det blev et ja ved afstemningen om Forligsmandens mæglingsforslag, og dermed er de nye overenskomster gældende. 
Det er en ny rolle, men én han går til med både ydmyghed og ambitioner. Adm. direktør i Jydsk Emblem Fabrik, René Milholt, er netop valgt ind i GRAKOM og GRAKOM Arbejdsgiveres bestyrelse. Her ser han frem til at give promotionbranchen en stemme i drøftelserne om kommunikationsindustriens vilkår og fremtid.